Traian Băsescu rămâne la Spitalul Militar, în stare stabilă

Maria Băsescu de urgență la spitalul militar acolo unde fostul presedinte Traian Basescu se află internat de aproape o săptămînă. Medicii i-au făcut o evaluare și au decis să mai amâne externarea, anunţă România TV Doctorii i-au recomandat deja sa aiba aparat de oxigen la domiciliu.

31 ian. 2024, 11:32
Traian Băsescu rămâne la Spitalul Militar, în stare stabilă

UPDATE: Traian Băsescu se află în continuare internat la Spitalul Militar din capitală!

Veşti de ultimă oră de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, acolo unde Traian Băsescu este internat. Mașina fostului președinte a părăsit unitatea medicală în urmă cu câteva minute.

Pe bancheta din spate nu se afla, însă, și europarlamentarul Traian Băsescu.

Maria Băsescu, luată cu „Dusterul” de la „Militar”

Maria Băsescu a plecat singură de la Spitalul „Militar”, acolo unde soțul ei a fost internat acum câteva zile. Autoturismul, un „Duster” de culoarea focului, nu a zăbovit mai mult de 5 minute în parcarea spitalului, iar la plecare o avea pe bancheta din spate doar pe soția fostului șef al statului.

Traian Băsescu, în stare critică! Dezvăluiri crunte: „E rău cu plămânii. Am auzit că e băgat pe oxigen”

Altfel, potrivit România TV , veștile despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu sunt mai bune. Se pare că ex-președintele României e în curs de recuperare în urma tratamentului administrat.   Reamintim că Traian Băsescu are gripa de tip A. Medicii de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” îi monitorizează cu maximă atenție starea având în vedere celelalte afecțiuni ale fostului presedinte, întrucât acestea pot da oricând complicații. Traian Băsescu acuză o stare de oboseală și vorbește cu dificultate.

De asemenea, Traian Băsescu ar avea și ateroscleroză, o boală cronică ce presupune întărirea şi îngustarea arterelor ca urmare a depunerilor de grăsimi. În plus, ar avea și hipertensiune.

În 2014, când încă era șef al statului, a fost diagnosticat și cu emfizem pulmonar care are ca efect scăderea calităţii vieţii pentru că pacientul oboseşte foarte repede.

În martie 2022, Băsescu a fost internat la Bruxelles după ce i s-a făcut rău. Potrivit unor surse, atunci a fost vorba de o bronhopneumopatie cronică și de insuficiență respiratorie.

Citeşte şi: Traian Băsescu, internat. Fostul președinte are nevoie de mască de oxigen: ”Ne-a luat și pe noi prin surprindere această evoluție”

Istoricul medical al fostului președinte include și o operație de hernie de disc, pe care a suferit-o la Viena, în 2006, dar și o intervenție la nivelul tiroidei, în 2007.

Băsescu a evitat să mai apară în spațiul public din septembrie 2021, când Parlamentul a adoptat legea în urma căreia foștii colaboratori ai securității își pierd privilegiile. În calitate de fost președinte al țarii, avea dreptul la indemnizație, la protecție din partea SPP și la casa de protocol.