Traian Băsescu, reacţie după demiterea şefilor de la TVR şi Radio România: Se face o greşeală. E greu să o înlocuieşti pe Doina Gradea cu un reporter de teren din provincie!

Traian Băsescu a venit cu o primă reacţie după ce parlamentarii au hotărât ca Doina Gradea şi Georgică Severin au fost demişi de la şefia TVR şi respectiv şefia Radio România.

11 mai 2021, 23:13
Traian Băsescu, reacţie după demiterea şefilor de la TVR şi Radio România: Se face o greşeală. E greu să o înlocuieşti pe Doina Gradea cu un reporter de teren din provincie!

Traian Băsescu, reacţie după demiterea şefilor de la TVR şi Radio România. Fostul preşedinte susţine că e greu să o înlocuieşti pe Doina Gradea cu un reporter de teren din provincie.

Traian Băsescu, reacţie după demiterea şefilor de la TVR şi Radio România. Anunţul făcut de fostul preşedinte

„Face parte din erorile de management pe care le fac partidele când ajung la putere. E greu, spre exemplu, să o înlocuieşti pe Doina Gradea oricât de mult îţi place sau nu îţi place ca persoană. E fostul număr 1 de la Pro TV, cu o experinţă uriaşă, care a reabilitat TVR-ul în funcţionarea lui.

E greu să o înlocuieşti pe Doina Gradea cu un reporter de teren din provincie. Se face o greşeală, neţinându-se cont că TVR-ul este o instituţie cu vreo 2.600 de oameni, cu foarte mulţi realizatori şi jurnalişti de primă mărime care nu vor tolera ca un începător să le fie şef. Cred că se fac o greşeală foarte mare.”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Traian Băsescu, nimicitor cu Raed Arafat. „A trebuit să iasă să se răstească cu binecunoscutu-i ton şi infinita aroganţă”

Rapoartele de activitate ale TVR şi Radio România au fost respinse, marţi, de Camera Deputaţilor şi Senat. Acest lucru înseamnă demiterile consiliile de administraţie ale celor două şi ale persoanelor aflate la şefia instituţiilor, Doina Gradea şi Georgică Severin.

Potrivit primelor informaţii, apoartele TVR pe 2017, 2018 şi 2019, precum şi execuţiile bugetare, nu au fost acceptate de plenul reunit. Astfel, Doina Gradea şi Consiliul de Administraţie al TVR, sunt demişi.

Comisiile pentru cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune şi ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2017, 2018 şi 2019, condusă în prezent de Doina Gradea. Biroul executiv al PNL a decis, luni, ca Ramona Săseanu să preia interimar, timp de şase luni, şefia TVR, au declarat surse liberale pentru „Adevărul”. Birourile Naţionale ale USR şi PLUS au decis, în urmă cu câteva săptămâni, să sprijine candidatura lui Liviu Popescu pentru postul de director interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).

Citeşte şi: Este oficial! Şefii TVR şi Radio România au fost demişi de Parlament. Doina Gradea şi Georgică Severin îşi iau adio de la funcţii!