EXCLUSIV | Traian Băsescu, nimicitor cu Raed Arafat. „A trebuit să iasă să se răstească cu binecunoscutu-i ton şi infinita aroganţă”

Traian Băsescu a lansat un atac virulent la adresa lui Raed Arafat, marţi seara, în direct la România TV. Fostul preşedinte a precizat că şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a făcut declaraţii despre măsurile anti-COVID şi posibilele diminuări de restricţii cu "cu binecunoscutu-i ton şi infinita aroganţă".

11 mai 2021, 22:45
EXCLUSIV | Traian Băsescu, nimicitor cu Raed Arafat. „A trebuit să iasă să se răstească cu binecunoscutu-i ton şi infinita aroganţă”

Traian Băsescu l-a criticat pe secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, despre care a spus că nu-i înţelege prezenţa în spaţiul public cât timp „începuse să meargă campania de vaccinare”.

„Nu ştiu de ce a ţinut neapărat domnul Arafat. Începuse să meargă campania de vaccinare. Populaţia parcă începe să schimbe stare de spirit, să intre într-o zonă de speranţă că va fi mai bine.

A trebuit să iasă domnul Arafat să se răstească cu binecunoscutu-i ton şi infinita aroganţă”, a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Traian Băsescu, despre reclamarea lui Dan Barna la DNA. „E posibil ca USR să fie într-o situaţie dificilă” 

Reacţia fostului preşedinte vine în contextul în care Raed Arafat le-a dat de înţeles românilor că nu ar trebui să tragă concluzii pripite privind finalul pandemiei.

„Suntem peste tot cu verde. Sunt mai multe lucruri comasate. S-au luat măsuri echilibrate, dar necesare. S-au suparat mai muşţi pe noi, dar doar aşa am putut echilibra situaţia. Vine şi vaccinarea, avem un procent mare de persoane vaccinate în anumite oraşe, iar asta reduce şi transmiterea. Să vedem acum cum va fi evoluţia săptămâna aceasta.  Concluzia că am scăpat nu trebuie luată aşa devreme. Rămânem cu masca, trebuie să respectăm regulile. Urmează să se vină săptămâna aceasta cu noi decizie de reluare a unor noi activităţi. Numărul total nu e suficient ca să spunem că am învins. Trebuie să vaccinăm 60% din populaţie.”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Raed Arafat, despre ridicarea restricţiilor. „Reluarea unor activităţi se va face treptat”

„Restricţiilre ridicate în funcţie de incidenţă merg automat. După care sunt hotărârile din comitetul interministerial. Pot avea loc anumite evenimente pilot, dar acolo sunt trei categorii: categoria vaccinaţilor, a testaţilor şi a celor care s-au vindecat de curând de infecţia cu coronavirus. Acum se discută dacă evenimentele pilot se vor desfăşură cu mască sau fără mască. Reluarea unor activităţi se va face treptat. Nu va fi obligatorie masca la plajă. Trebuie să fie atenţi românii care merg în vacanţă, în afară. Acolo se cere fie vaccin, fie test”

Citeşte şi: Marea relaxare la Bucureşti. Incidenţa COVID a scăzut sub 1.5. Ce restricţii vor fi ELIMINATE