Traian Băsescu s-a întâlnit la Cotroceni cu membrii Guvernului

Întâlnire importantă la Palatul Cotroceni. Preşedintele Traian Băsescu a discutat luni timp de două ore cu membrii Guvernului. Oficial, şeful statului le-a prezentat guvernanţilor concluziile Consiliului European. Pe scena politică circulă zvonuri de remaniere şi chiar despre demisa premierului Emil Boc. Şeful statului va face declaraţii de presă la ora 17.30.

RomaniaTV.net
24 oct. 2011, 08:46
Traian Băsescu s-a întâlnit la Cotroceni cu membrii Guvernului

Printre miniştrii care au participat la întâlnirea de la Cotroceni s-au numărat Gheorghe Ialomiţianu, Leonard Orban, Elena Udrea, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Ion Ariton. Între temele de discuţie s-ar fi aflat probleme legate de utilizarea fondurilor europene şi reuniunea Consiliului European de duminică.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, duminică, la Bruxelles, că va avea marţi o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru a discuta în mod deosebit legat de utilizarea fondurilor europene.

Băsescu a precizat, de asemenea, că luni informează Guvernul legat de discuţiile din Consiliul European de duminică, urmând să susţină ulterior o declaraţie de presă despre riscurile pe care le are România dacă nu se produce o „capitalizare consistentă şi corectă”. „Voi informa Guvernul despre Consiliu şi perspective şi, după ce mă întâlnesc cu reprezentanţi ai Guvernului, voi avea o declaraţie de presă, în care să intru în detalii cu privire riscurile pe care le are România dacă nu se produce o capitalizare consistentă şi corectă”, a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a declarat, în conferinţa de presă susţinută la Bruxelles, că a atenţionat în mod expres că programul de recapitalizare a băncilor trebuie să aibă în vedere şi menţinerea nivelului de expunere a băncilor din zona euro în românească.

„Nu putem accepta o recapitalizare care să fie adusă la volumele necesare prin retragere de bani, spre exemplu, de pe piaţa românească, pentru a face faţă crizelor din interiorul zonei euro. Şi aşa, întârzierea în decizii ne-a creat probleme deosebite şi în ceea ce priveşte chiar finanţarea deficitelor şi a datoriilor pe care le aveam pentru acest an. Am ajuns să ne împrumutăm la preţuri mai mari, deci la dobânzi mai mari decât în 2010, când România nu era stabilizată macroeconomic. Iar asta din cauza deprecierii CDS-ului întregii regiuni, pentru că nu s-au luat măsuri la timp în ceea ce priveşte Grecia”, a spus şeful statului.