Traian Băsescu se implică în discuţia despre pensii: „De ce ar trebui să contribuim noi pentru nişte pensii de 80.000 de lei? Este inadmisibil!”

Fostul preşedinte Traian Băsescu, în prezent europarlamentar PMP, susţine că există şi o altă problemă în sistemul de pensii, pe lângă cea a pensiilor speciale, respectiv artificiile legislative prin care unii demnitari ajung să aibă pensii mult mai mari decât salariul din timpul activităţii.

06 mai 2021, 22:19
Traian Băsescu se implică în discuţia despre pensii: „De ce ar trebui să contribuim noi pentru nişte pensii de 80.000 de lei? Este inadmisibil!”

Traian Băsescu a vorbit joi seară despre situaţii aberante, în care unii foşti demnitari ajung să încaseze pensii chiar şi de 80.000 de lei lunar, ceea ce fostul preşedinte consideră că ar trebui corectat.

„Dacă din punct de vedere al acordării acestor pensii, lucrurile sunt în regulă, nu se iau banii de la pensionarii contributori, pe de altă parte, dimensiunile unora dintre aceste pensii sunt absolut nejustificate. Pensii de 30, 40 de mii de lei, 50 de mii de lei. Unii, prin artificii legislative, promovate tot de miniștri, nu de altcineva, de oamenii politici au fost promovate, prin diverse artificii au ajuns să aibă pensii mult mai mari decât salariile mari pe care le-au avut înainte de pensionare.

Traian Băsescu: „Se ajunge la pensii de 80.000 de lei, prin transfer de la bugetul de stat”

Deci este un alt aspect care trebuie discutat și aici chiar nu există justificare să se ajungă la pensii de 60 de mii, 70 de mii și 80 de mii de lei, prin transfer de la bugetul de stat, în condițiile în care și bugetul de stat, chiar dacă nu e fondul de pensii, și bugetul de stat este tot din contribuțiile românilor, nu din altă parte. Nu înțeleg de ce ar trebui să contribui eu sau dvs. ca să existe niște pensii de 80 de mii de lei. Așa ceva este inadmisibil!”, a declarat Traian Băsescu la RealitateaPlus.

Citeşte şi: Sociolog: AUR ar putea ajunge al doilea partid din Romania la urmatoarele alegeri. Care este miza participării la alegerile din Republica Moldova