Traian Băsescu sprijină desecretizarea dosarului Dunărea Operativ, cheia afacerilor lui Dan Voiculescu

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut vineri o declaraţie de presă. El a vorbit despre acuzaţiile lui Sorin Roşca Stănescu, despre legea insolvenţei în audiovizual, despre creşterea economică a României, dar şi despre terenul de 291 de hectare pe care l-a cumpărat. Totodată, el a precizat că a ridicat în CSAT problema desecretizării arhivei Dunărea Operativ, a lui Dan Voiculescu.

RomaniaTV.net
08 nov. 2013, 15:35
Traian Băsescu sprijină desecretizarea dosarului Dunărea Operativ, cheia afacerilor lui Dan Voiculescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, după ce verişoara lui Dan Voiculescu a solicitat desecretizarea arhivei Dunărea Operativ, că el însuşi a ridicat această problemă în CSAT, la începutul lunii octombrie. „Am văzut solicitarea verişoarei domnului Voiculescu, cea care a fost turnată de turnătorul Voiculescu când trăia în România, am văzut solicitarea de desecretizare a arhivei Dunărea Operativ. Dânsa a transmis-o ieri, a făcut-o publică, şi aş vrea să-i dau următoarele informaţii: în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării din data de 1 octombrie, am iniţiat o hotărâre a CSAT de desecretizare a ultimei părţi a arhivei Dunărea, aşa numita Dunărea Operativ. Pe data de 30 octombrie am trimis o adresă Serviciului de invormaţii externe şi CNASAS, primului să treaă la predarea arhivei, iar CNASAS informaţia că poate să preia arhiva. Dunărea nu este crescent. Arhivele Crescent nu sunt în România”, a spus Traian Băsescu.

Arhiva fostei Intreprinderi de Comerţ Exterior (ICE) Dunarea este cheia pentru imperiul lui Dan Voiculescu. Voiculescu a fost directorul firmei Crescent, care facea parte din ICE Dunarea, la revoluţia din decembrie 1989, după care Voiculescu a devenit unul dintre cei mai puternici afacerişti romani, creând imperiul Grivco, cu afaceri în multe sectoare economice (agricultura, industrie, energie, media).

Traian Băsescu: Terenul agricol de 291 hectare nu l-am cumpărat eu, că nu aveam veniturile necesare. L-a luat fiica mea

„Să vă spun povestea pământului agricol pe cre l-am cumpărat. Eu nu am avut suficiente venituri ca să-l cumpăr. Cu salariul unui preşedinte nu poţi obţine un credit cu care să cumperi 291 de hectare. Singura din familie care are venituri să cumpere pământ este fiica mea Ioana, din veniturile ei ca notar. Eu nu am avut venituri ca să primesc acest credit. Nu-mi permiteau veniturile. Ea a luat un credit ipotecar pentru agricultură. Eu vreau să fiu fermier, v-am mai spus-o. Şi nu e nimic rău în asta”, a spus şeful statului.

Traian Băsescu: O creştere economică de 1% sună mai mult a stagnare. Creşterea din acest an ne-o dă agricultura

„Negocierea cu FMI şi banca Mondială a fost una proastă. Să căutăm soluţii mai bune pentru stimularea economiei. O creştere economică de 1% sună mai mult a stagnare. Creşterea din acest an ne-o dă agricultura, nu economia”, a spus şeful statului.

Traian Băsescu: Îl rog pe Antonescu să-l întrebe pe Roşca Stănescu de ce a primit din Cipru 299.762 dolari şi 486.000 de euro

„Îl rog pe Antonescu să-l întrebe pe Roşca Stănescu de ce a primit prin firma din Cipru 299.762 dolari şi 486.000 de euro. Să spună Roşca Stănescu dacă i-au fost virate aceste sume şi eventual şi contra căror servicii”, a spus şeful statului.

Traian Băsescu: Voi fi preşedinte până în ultima zi a mandatului. Şi voi apăra justiţia până la capăt

„Voi fi peşedinte până la finele mandatului şi voi proteja justiţia de influenţa politicului până la capăt. Îi avertizez pe Victor Ponta, Crin Antonescu, Dan Voiculescu că sunt foarte hotărât. E bine ca aceştia să nu aibă nici o speranţă că voi fi mai puţin vigilent în a apăra justiţia de interferenţa politicului”, a spus şeful statului.

Traian Băsescu: Se încearcă realizarea unui monopol pe audiovizual, care să includă şi Televiziunea Română

„Se încearcă realizarea unui monopol pe audiovizual, care să includă şi Televiziunea Română. Am ajuns la această concluzie din cele două legi promovate de guvern, legea insolvenţei în audiovizual şi proiectul de lege de modificare a activităţii Televiziunii Române. Aceste legi au o ţintă, e legată de servirea unor interese, a unui trust media deja existent care ar vrea să facă din TVR o anexă. Poate de aici şi furia domnului Dan Voiculescu”, a declarat Traian Băsescu.