Traian Băsescu se interesează de investitori în Germania

Preşedintele Traian Băsescu le-a prezentat, joi, oamenilor de afaceri germani oportunităţile de investiţii în România. Şeful statului a menţionat procesele de privatizare din sectorul energetic, al transportului feroviar, potenţialul agricol, precum şi cel turistic, datorat pădurilor virgine, scrie Mediafax.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 06:36
Traian Băsescu se interesează de investitori în Germania

„România a reluat procesele de privatizare, vizând în mod deosebit două sectoare – energia şi transporturile, în mod deosebit transportul feroviar”, a afirmat preşedintele Băsescu, la o conferinţă organizată la sediul Deutsche Bank din Berlin.

El a mai spus că România are mari complexe energetice de cărbune şi că este clar că şi randamentele şi nivelul de poluare al acestora trebuie aduse la standarde moderne.

De aceea, s-a luat decizia privatizării în perioada următoare a unor mari complexe energetice pe cărbune şi aici îmi permit să o spun: Ne interesează în mod deosebit investitori germani care deţin tehnologiile de producere a energiei pe cărbune, ştim că există tehnologii moderne în Germania”, a afirmat Băsescu.

El le-a mai spus oamenilor de afaceri germani că România vizează şi privatizarea transportului feroviar.

„Compania de transport marfă a Căilor Ferate Române va fi oferită foarte curând la privatizare. De asemenea, credem că, având în vedere tradiţia în transporturi feroviare a Germaniei, compania de transport feroviar a României poate fi de mare interes”, a punctat şeful statului român.

Un alt sector vizat de preşedintele Băsescu a fost potenţialul agricol.

„Deja, anul acesta, spre exemplu, am ajuns la producţii agricole destul de ridicate, comparabile cu cele din statele dezvoltate din UE, dar industria de procesare este foarte slab dezvoltată. De aceea, o altă zonă de investiţii propice, având în vedere că materia primă se află în România, este industria alimentară şi ştim că există interes în Germania pentru dezvoltarea producţiei alimentare ecologice”, a apreciat el.

De asemenea, şeful statului a subliniat oportunităţile de investiţii în turism.