Traian Băsescu, cadou pentru Maria: Draga mea, meriţi o STATUIE pentru că eşti o soţie bună

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Sânnicolau Mare, unde a participat la dezvelirea bustului omului politic şi unionistului Nestor Oprean, că cel de-al doilea mandat al său a fost formidabil de greu, dar că a reuşit să pună ţara "acolo unde trebuia", transmite Agerpres. Preşedintele a venit împreună cu soţia, Maria Băsescu, care a împlinit 63 de ani. "Eşti o soţie bună, meriţi o statuie", i-a spus Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
06 sept. 2014, 18:52
Traian Băsescu, cadou pentru Maria: Draga mea, meriţi o STATUIE pentru că eşti o soţie bună

Prezent la Zilele Oraşului Sânnicolau Mare, şeful statului le-a mulţumit localnicilor din oraşul timişean pentru faptul că, în urmă cu cinci ani, l-au îndemnat să candideze pentru un nou mandat.

„Aş vrea să vă mulţumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-aţi acordat şi la alegerile pentru al doilea mandat, dar şi pentru încrederea pe care aţi avut-o tot timpul în mine, de-a lungul acestui mandat formidabil de greu, cu o ţară care a trebuit să treacă prin criză, cu o ţară care acum trece prin riscuri de securitate. Mi-a fost greu de multe ori, dar vă pot spune că, ştiind că nu sunt singur, am reuşit şi am pus ţara acolo unde trebuia să fie. Am venit şi cu soţia pentru că am considerat că amândoi vă datorăm recunoştinţă„, a afirmat Traian Băsescu.

Şeful statului a apreciat că multe dintre idealurile avocatului Nestor Oprean, care a fost prezent la Marea Adunare de la Alba Iulia din 1918, au marcat istoria României, prefigurând-o pe cea de astăzi, unele dintre idealurile sale fiind înfăptuite abia după Revoluţia din 1989 şi unele rămânând neîmplinite.

„Respectul pentru proprietate, dreptul minorităţilor de a-şi folosi limba şi de a învăţa în limba lor, stat de drept, stat democratic, sunt câteva principii (susţinute de Nestor Oprean, n.r.) pe care noi nici astăzi nu am reuşit să le înfăptuim definitiv şi a fost un vis al celor care au participat la Marea Adunare de la Alba Iulia. Nu mai vorbim de împroprietărire, care nici astăzi nu e terminată, dar a fost visată şi atunci. Deci documentul de la Alba Iulia, la care Nestor Oprean a participat, a fost atât de vizionar, încât nici astăzi nu a fost întru totul împlinit, dar sunt convins că după ce-mi termin eu mandatul va fi împlinit”, a spus Traian Băsescu.

Înainte de dezvelirea bustului lui Nestor Oprean, preşedintele a spus că i-ar dărui şi soţiei sale o statuie, pentru că o merită. „Azi este ziua ei, se apropie şi Sfânta Maria, o vom sărbători mai târziu”, a spus preşedintele Băsescu.

Atunci când a dezvelit statuia lui Nestor Oprean, şeful statului a chemat-o alături de el pe Maria Băsescu. „Nu vii şi tu? Hai, draga mea, să îţi fac cadou o statuie, că e ziua ta, meriţi o statuie pentru că eşti o soţie bună„, a spus Băsescu.

Băsescu participă în această seară la o şedinţă festivă da Consiliului Local din Sânnicolau Mare şi va înmâna diplome cuplurilor din localitate care au împlinit 50 de ani de căsnicie.