Traian Băsescu: „Starea de urgenţă trebuia menţinută. Avem cinci crize mari în România, toate vor însemna sărăcie accelerată”

Fostul preşedinte al României a declarat la România TV faptul că starea de urgenţă trebuia menţinută în România până când pandemia era ţinută sub control de autorităţi. Traian Băsescu susţine că România se luptă cu cinci crize foarte grave care vor duce la sărăcie accelerată.

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 17:35
Traian Băsescu: „Starea de urgenţă trebuia menţinută. Avem cinci crize mari în România, toate vor însemna sărăcie accelerată”

„Guvernul a pierdut momentul favorabil, a falsificat o realitate atunci când au ridicat starea de urgenţă. S-au felicitat reciproc preşedintele cu premierul dar ascundeau realitatea gravă sub preş. Eu strigam de atuncă să nu ridice starea de urgenţă, să extindă testarea, să ştim focarele din ţară. Nu au ascultat, au crezut că pot înşela, au crezut ca pot face voturi iar acum vedem că sub aceste laude erau un dezastru pe care îl plătesc românii. Au batjocorit oamenilor în aplicarea greşită a situaţiei de carantină, nicăieri în Europa civilizată carantina nu înseamna să ţi un om în hotel fără să îi faci nimic” , a explicat Traian Băsescu.

„Ţara este în criză, căderi economice am mai avut, acum avem un pachet de crize simultane. Avem criză din sănătate, din agricultură, din educaţie, din economie şi din guvernare. Cinci crize foarte grave, toate astea vor însemna sărăcie accelerată” , a declarat candidatul la Primăria Capitalei.

„Comune întregi sunt ţinute în carantină ca aşa i-a dat în cap lui Arafat sau cine o fi suprem. Starea de urgenţă trebuia menţinută până când avea convingerea că pandemia era sub control. A ridicat prea devreme starea de urgenţă iar acum are doar o soluţie” , susţine Băsescu.

„Să laşi ţara fără Guvern este o ticălăşenie. Trebuiau să îi pună preşedintelui pe masă variantele lor. Este exact abordarea lui Dragnea, dă foc la ţară.” , a precizat acesta.