Traian Băsescu, teoria conspiraţiei: „Piedone nu se va retrage, ci va fi menţinut acolo ca să-i reducă şansele Gabrielei Firea, fiindcă lui Ciolacu îi e frică de Firea”

Fostul președinte Traian Băsescu susține că Piedone nu-și va retrage candidatura pentru că este „în înțelegere cu Ciolacu”, care nu și-ar dori ca Firea să câștige un nou mandat la București. Despre prezidenţiale, Băsescu a spus: "Dacă trebuie să aleg dintre Ciucă, Ciolacu şi Geoană la prezidenţiale, nu mă duc la vot. Geoană nu nu va intra în turul doi. Liberalii au şi varianta Emil Boc".

28 apr. 2024, 22:56
Traian Băsescu, teoria conspiraţiei: „Piedone nu se va retrage, ci va fi menţinut acolo ca să-i reducă şansele Gabrielei Firea, fiindcă lui Ciolacu îi e frică de Firea”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că Nicuşor Dan are mari şanse să câştige bătălia pentru Primăria Capitalei, în condiţiile în care Gabriela Firea are de recuperat şapte procente, ceea ce reprezintă mult, aşa cum indică şi ultimul sondaj Avangarde.

Despre Marcel Ciolacu, fostul şef de stat a spus că „e un meltican care le învârte, le zăpăceşte, or, la Bucureşti nu merge nici la PSD, nici la PNL”, deşi credea iniţial că este un om bun. El a adăugat că Cristian Popescu Piedone nu se va retrage din competiţie, ci „va fi menţinut acolo ca să-i reducă şansele Gabrielei Firea”, fiindcă lui Ciolacu îi e frică de Firea şi de câştigarea unui mandat de primar general, pentru că atunci îi va lua şefia PSD. „E previzibil. Nu sunt cifre care să ne arunce în expectaţie – ‘vai ce e cu sondajul asta’.

Problema este unde se opreşte Firea, se opreşte înainte de maximul lui Nicuşor sau se opreşte peste. Sincer să fiu nu cred că are şanse, sunt şapte procente de recuperat. Şapte procente de recuperat reprezintă mult. Este însă o chestiune care poate să apară şi o să vă spun de ce nu o să apară. Retragerea totală a lui Piedone. Dacă rămâne la Capitală, pierde categoric. Şi aşa nu-l bătea pe Nicuşor, dar, mă rog, e uşor de spus după război. Trebuia să o spun înainte.

Marea problemă e retragerea lui Piedone care încalcă lista de votanţi a doamnei Firea şi s-ar putea să fie atunci o luptă la milimetru între Nicuşor Dan şi Gabriela Firea. Eu nu cred că Piedone se va retrage. El va fi menţinut acolo ca să-i reducă şansele Gabrielei Firea. Lui Ciolacu îi e frică că Firea, victorioasă la Capitală, i-ar putea lua şefia partidului. Şi ar face bine să i-o ia la cum s-a comportat cu ea, să-l trimită în Buzău ca să înveţe acolo dacă e în Moldova sau în Regat”, a afirmat Traian Băsescu, duminică la Digi 24.

EXCLUSIV. Cristian Popescu Piedone: „Nu înţelegeţi că această bătălie îl face pe Nicuşor Dan primar din nou?”

„Am crezut că Marcel Ciolacu e un om bun, dar când am văzut ce a făcut pentru locale, m-am lămurit că e o făcătură. (…) Ciolacu e un meltican care le învârte, le zăpăceşte, ori la Bucureşti nu merge nici la PSD, nici la PNL. Ori la Bucureşti nu se face tot aşa, se face altfel, mai ales că sunt sectoarele care trăiesc zi de zi în partneriat şi PSD şi PNL au parteneriat la sectoare. N-ai cum să vii să plantezi un candidat peste noapte. Deci cred că a greşit Ciolacu”, a mai spus Băsescu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că nu poate divulga dacă i-a spus sau nu medicului Cătălin Cîrstoiu să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei, fiind „o discuţie privat, ca de la naş la fin”. El a adăugat că i-a oferit finului său o soluţie abruptă şi anume „Păi ei te-au pus, ei să te retragă”. „E o copilărie să le dai ocazia unei făcături de tip buzoian, de tip covrigar, să spună – «băi, a fost neserios ala, ne-a plecat candidatul»”, a mai precizat Băsescu.

Băsescu, întrebat dacă i-a spus lui Cîrstoiu să se retragă: Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată, ca de la naş la fin. I-am dat o soluţie abruptă – „Păi ei te-au pus, ei să te retragă”

„Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată, ca de la naş la fin. În orice caz, gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o, nu la una moale. «Păi ei te-au pus, ei să te retragă». De ce să spună – «ne-a fugit candidatul pe trotuar»? E o copilărie să le dai ocazia unei făcături de tip buzoian, de tip covrigar, să spună – «băi, a fost neserios ala, ne-a plecat candidatul»”, a declarat Traian Băsescu, întrebat dacă i-a spus medicului Cătălin Cîrstoiu să se retragă din competiţia pentru Primăria Capitalei, duminică la Digi 24.

Băsescu, întrebat dacă vede un posibil candidat PSD-PNL la prezidenţiale: Nu. Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, chestionat pe cine dintre Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi Mircea Geoană ar vota la alegerile prezidenţiale, că, dacă acestea ar fi opţiunile, ar prefera să nu meargă la vot. El a adăugat că generalii, referindu-se la liderul PNL Nicolae Ciucă ar trebui „să-şi mănânce pensiile speciale şi să lase politica pentru politicieni”, iar despre Ciolacu afirmă că „e un merticar care le învârte, le întoarce şi le zăpăceşte”. În ce îl priveşte pe Geoană, Băsescu spune că „l-a bătut oriunde l-a prins” şi că „pe cont propriu nu va intra în turul doi”. Băsescu a mai precizat „liberalii au şi varianta Emil Boc pentru prezidenţiale, care stă mult mai bine în sondaje. dacă vor să repete lecţia Firea să încerce cu Ciucă şi nu cu Emil Boc”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul. Nu ne intră în cap faptul că voturile se duc într-o parte sau alta, în functie de cum vrea electoratul, nu cum vrei tu. E clar că electoratul şi-a asumat o autonomie”, a adăugat el.

Traian Băsescu îl face praf pe Mircea Geoană. Îi pune la îndoială loialitatea faţă de România: „Ce putere l-a numit la NATO?”

„Nu. Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul. Nu ne intră în cap faptul că voturile se duc într-o parte sau alta, în functie de cum vrea electoratul, nu cum vrei tu. E clar că electoratul şi-a asumat o autonomie. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat cu voturile lui Piedone atunci când a apărut Firea. Deci electoratul nu este un şofer de taxi să îi spui – la ora h să fii cu maşina în poartă. Electoratul are opiniile lui. Deja s-a produs o maturizare a electoratului în România”, a declarat Traian Băsescu, întrebat dacă vede ca PSD şi PNL să aibă candidat comun la alegerile prezidenţiale, duminică la Digi 24.