Traian Băsescu tranşează problema risipirii voturilor dreptei: „PMP-ul ce trebuia să facă? Principala mea ţintă e Firea”

Întrebat, la RFI, dacă își asumă că un eventual eșec al lui Nicușor Dan la alegerile locale din București va fi și din cauza candidaturii sale, care ia din voturile dreptei, fostul președinte a răspuns sarcastic.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 13:08
Traian Băsescu tranşează problema risipirii voturilor dreptei: „PMP-ul ce trebuia să facă? Principala mea ţintă e Firea”

Aaa, o să mă tăvălesc de durere! PMP l-a propus pe Nicușor candidat al dreptei. Cu șapte zile înainte de închiderea listelor, PNL-ul i-a comunicat lui Tomac că nu mai facem alianță. Și atunci PMP-ul ca partid parlamentar, ce trebuia să facă, să spună ia uite, ne-ați dat una după ceafă, noi ne ducem și stăm cuminți în sediul central și așteptăm să vedem dacă luăm 1% sau 2%? Sau ce așteptați dvs. sau USR-ul sau liberalii sau electoratul lui Nicușor? Așteptați să punem un iepure, să ne compromitem, un candidat din ăsta iepuraș, care să ia vreo 2% și el? Nu așa se judecă politica”, mai afirmă fostul președinte al României.

Traian Băsescu precizează că „principala țintă” a sa este actualul primar general al Capitalei.

„Principala mea țintă este doamna Firea, care este infinit mai coruptă decât Nicușor Dan. Gabriela Firea este un om care are pe conștiință milioane de dolari, transferate din Crescent în propria ei firmă”, mai spune el.

Președintele PMP, Eugen Tomac, i-a criticat, marți, pe liderii PNL și USR și a afirmat că, de când Ludovic Orban l-a informat că cele două formațiuni nu vor o înțelegere cu PMP, Nicușor Dan nu i-a mai răspuns la telefon: „Spune multe despre felul de a fi al unui om”.

„Cine consideră eșecul lor vina noastră, n-a înțeles absolut nimic. De doi ani zace la Camera Deputaților proiectul de lege privind alegerile în două tururi de scrutin propusă de PMP și adoptată deja în Senat. Le-am solicitat personal liderilor PNL și USR să facem front comun și să adunăm voturile necesare. Nici că le-a pasat. Ei și-au văzut de drum, iar astăzi, deși au decis că nu vor PMP în alianță, ne atacă în mod disperat și ne acuză în cel mai hain mod de, culmea, risipirea voturilor, lucru de care ei sunt primii vinovați”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, favorit în faţa Gabrielei Firea la casele de pariuri. VEZI TOATE COTELE! Câte primării de sector ar câştiga PSD


loading...
Partenerii noștri