Traian Băsescu: Un celebru interlop plănuia din spatele gratiilor să-mi răpeasca fata. Grupări mafiote vizau asasinarea mea VIDEO

Traian Băsescu a dezvăluit la România TV că a primit informaţii la sfârşitul primului mandat că unul din cei mai celebrii interlopi plănuia din spatele gratiilor să-i răpeasca una din cele două fete.

04 sept. 2016, 18:56
Traian Băsescu: Un celebru interlop plănuia din spatele gratiilor să-mi răpeasca fata. Grupări mafiote vizau asasinarea mea VIDEO

„Nu am avut vreun sentiment de teamă că mi se întâmplă ceva în timpul mandatelor de la Cotroceni. Au fost momente când le-am prevenit pe fete. Au fost nişte situaţii aflate dintr-o închisoare, în care un super-vestit interlop îşi propusese să organizeze o răpire a uneia din fete. Informaţia a ajuns la mine, am atenţionat-o, dar şi structurile de securitate şi-au lăsat măsuri. Erau informaţii culese din puşcării, către sfârşitul primului mandat”, a spus fostul preşedinte la România TV.

Traian Băsescu a precizat că acţiunea se petrecea la sfârşitul primului mandat. La vremea aceea fata cea mică era mai slobodă şi exista riscul să-i pună ceva, un pacheţel de droguri, ceva să o compromită.

Citeşte şiCine este interlopul care ar fi vrut să o răpească pe Elena Băsescu

Sirianul Omar Hayssam ar fi interlopul despre care Traian Băsescu spunea că ar fi încercat să o răpească pe fiica sa Elena, în urmă cu 10 ani.
 
 
Fostul preşedinte Traian Băsescu a confirmat la România TV informaţiile prezentate în 2005 de către fostul şef SRI Radu Timofte, potrivit cărora au existat informaţii credibile privind tentative de asasinare venite din partea unor „grupări mafiote”. 

Radu Timofte:” A vorbi despre pregatirea unui atentat este deja prea mult. Avem informatii secventiale, din partea unor oameni ai lumii interlope, in legatura cu structuri mafiote, structuri implicate in acte de coruptie, dispuse sa angajeze diferite alte persoane din afara teritoriului Romaniei, pentru a veni in Romania sa comita atentate. Am discutat acest lucru„.

Citeşte şi:  Traian Băsescu, despre scoaterea din joc a lui Petre Tobă: Nu cred că a avut cineva vreun interes să-l mişte de acolo

Radu Timofte: Poate faptul ca fac public acest lucru ii va determina pe cei care intentioneaza asa ceva sa se linisteasca fiindca noi stim cite ceva. Nici eu nu va pot spune tot ce stiu in legatura cu aceste aspecte. Cert este ca am adus la cunostinta SPP acest lucru si inclusiv cu domnul presedinte Basescu am discutat acest lucru.”

„A fost un risc permanent, care nu era treaba preşedintelui. Instituţiile îşi adunau informaţiile şi era treaba lor să mă protejeze. (…) Asta mi-a spus şeful SRI, iar asta e o declaraţie publică. Am avut asemenea informaţii în diverse etape are mandatului meu”, a confirmat Băsescu.

Întrebat cine ar fi vrut să îl asasineze, Băsescu a spus că răspunsul se află în declaraţia lui Radu Timofte privind diverse „grupări de tip mafiot”.

Fostul preşedinte a spus ironic că ameninţările erau suficient de dese „cât să trăiască relaxat”.

„Niciodată nu m-a interesat ce fac (structurile de securitate -n.r.) din punct de vedere al securităţii mele. (…) Dacă te iei după mintea SPP, ar trebui să stai doar în zone oficiale, ar trebui să ieşi doar când nu e nimeni pe stradă, să nu te duci într-un restaurant”, a adăugat Băsescu.