Traian Băsescu, un nou atac la SRI pe tema dezinfectanţilor Hexi Pharma

Traian Băsescu se războieşte cu SRI prin intermediul scandalului Hexi Pharma. Fostul preşedinte întreabă de ce servicul de informaţii nu a aflat şi nu a informat despre faptul că dezinfectanţii erau diluaţi, cu toate că erau folosiţi chiar şi în spitalul instituţiei.

12 mai 2016, 15:51
Traian Băsescu, un nou atac la SRI pe tema dezinfectanţilor Hexi Pharma

Traian Băsescu îşi continuă războiul cu SRI, acuzând serviciul de informaţii că nu a ştiut sau nu a informat mai departe despre calitatea produselor de la Hexi Pharma. 

Fostul preşedinte a preluat o serie de informaţii apărute în spaţiul public, pe baza cărora a făcut o listă de întrebări adresate serviciului de informaţii. Traian Băsescu susţine în continuare că el nu a primit nicio informare de la SRI despre dezinfectanţii Hexi Pharma cât a fost preşedinte. 

„Fraudarea dezinfectanţilor din spitale a ucis oameni.

1.Hexi Pharma aprovizionează, de ani buni, sistemul sanitar şi şcolile din România cu substanţe dezinfectante, devenind astfel cel mai mare furnizor de dezinfectanţi din România.
2. Hexi Pharma aprovizionează, tot de ani buni, şi Spitalul SRI (63 de contracte cu încredinţare directă în ultimii 2 ani).
3. Firma franceză ANIOS a făcut în 2012 analiza substanţelor Hexi Pharma şi a constatat că acestea sunt falsificate.
4. SRI susţine că a trimis 100 de informări către factorii de decizie că Hexi Pharma falsifică substanţele dezinfectante vândute spitalelor şi şcolilor.
Mă întreb:
– Măcar una dintre acestea a trimis-o la Parchet? (la mine nu a ajuns nici una) 
– Există măcar o singură informare care pomeneşte numele Hexi Pharma ca falsificatoare a dezinfectanţilor?
– De ce Spitalul SRI s-a aprovizionat cu dezinfectanţi de la Hexi Pharma dacă ştiau că aceştia sunt apă chioară (falsificaţi)?
– Cum de nu a aflat SRI-ul că cea mai mare firmă de dezinfectanţi din lume, ANIOS, a făcut în Franţa acum patru ani analiza produselor Hexi Pharma şi a constatat că sunt falsificate?
– Substanţele furnizate Spitalului SRI de către Hexi Pharma erau diluate ca pentru tot poporul sau pentru ei era comandă specială, cu respectarea reţetei?
Din cauza infecţiilor din spitale, au murit cu zile zeci de mii de oameni în ultimii ani, iar sănătatea publică este o problemă de siguranţă naţională”, a scris Traian Băsescu.

Citeşte şi: Mai mulţi angajaţi de la Hexi Pharma, audiaţi la sediul Poliţiei Române