Traian Băsescu va fi operat după ce a făcut AVC. Ultima fotografie postată de Ioana Băsescu

Traian Băsescu urmează să fie supus unui intervenţii chirugicale la un spital privat din străinătate. Fostul preşedinte al României a suferit un AVC după ce a aflat sentinţa judecătorilor ÎCCJ care au stabilit că a fost colaborat al Securităţii.

25 mart. 2022, 17:21
Traian Băsescu va fi operat după ce a făcut AVC. Ultima fotografie postată de Ioana Băsescu

Traian Băsescu va fi operat la o clinică privată din străinătate după ce a făcut accident vascular cerebral. Fostul preşedinte se află în prezent internat într-un spital din Bruxelles.

Traian Băsescu s-ar fi simţit rău, potrivit inpolitics.ro. Întrucât au apărut complicații la plămâni şi la inimă, medicii l-au internat de urgenţă la un spital din Bruxelles şi urmează să fie operat.

Traian Băsescu a mai fost operat în 2022 în Franța la spitalul Charles de Gaulle din Paris, unde medicii l-au supus unei operații de transplant de aortă.

Eu am făcut o operație în care m-a operat un chirurg foarte tânăr care a ajuns profesor șef de secție. Mi-a înlocuit aorta. O operație pe care nu o putea face nimeni. Nu era român, dar nici francez. Acest profesor, deși foarte tânăr nu a fost cenzurat de sistemul de profesori care este la noi și care nu lasă niciun tânăr să se ridice”, a declarat Traian Băsescu, citat de EVZ.

Problemele de sănătate ale fostului preşedinte ar fi apărut după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut miercuri decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. În urma deciziei Instanţei, fostul preşedinte pierde toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat din România. 

Deocamdată familia lui Traian Băsescu nu a făcut nicio declaraţie cu privire la starea de sănătate a fostului preşedinte.

În urmă cu câteva ore, fiica cea mare a lui Traian Băsescu a postat pe Instagram o fotografie alb-negru în care apare alături de tatăl ei. Este o fotografie de la nunta ei.