Traian Băsescu: Victor Ponta a candidat DE PROST la prezidenţiale. N-avea ce să caute

Traian Băsescu a declarat miercuri seară că, în opinia sa, Victor Ponta a candidat în 2014 pentru funcţia de preşedinte al României "de prost" şi pentru că a fost împins de alţii să o facă.

RomaniaTV.net
29 iul. 2015, 20:12
Traian Băsescu: Victor Ponta a candidat DE PROST la prezidenţiale. N-avea ce să caute

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus, la B1 TV, că Victor Ponta a făcut mai multe greşeli în ultima perioadă, începând cu candidatura la preşedinţie.

Întrebat de ce a candidat premierul pentru prima funcţie în stat, Băsescu a răspuns în stilul caracteristic: „Pot sa rezum intr-un cuvant? De prost! N-avea ce căuta în competiţia prezidenţială. Cred că l-au împins cu bună intenţie cei care l-au împins, că n-aveau altă variantă. Mai era doar varianta Dragnea, care nu era foarte compromis şi ar fi făcut faţă la fel de bine ca şi Ponta. Victor Ponta a intra cu handicap uriaş în prezidenţiale, a intrat erodat. El a considerat că trebuie să se bată cu mine (…) Klaus Iohannis a venit ca floarea de colţ din Sibiu. Eu eram o umbră, de ce să te baţi cu umbrele?”.

Traian Băsescu mai consideră că Ponta a făcut greşeli şi după ce a pierdut alegerile prezidenţiale: „Ponta, după ce a pierdut alegerile prezidenţiale, a făcut marea greşeală de a nu renunţa la funcţia de preşedinte PSD. Am spus că  va avea probleme dacă nu renunţă la una din funcţii, ori la cea din PSD, ori la cea de premier. Nu putea renunţa la guvernare, deci trebuia să renunţe la funcţia de preşedinte PSD dacă voia să detensioneze partidul. Şi s-a dovedit că altă soluţie n-a fost”.