Traian Băsescu vrea o comisie specială pentru punerea în acord a Codului Penal cu deciziile CCR

Traian Băsescu a cerut constituirea unei comisii speciale a Parlamentului pentru punerea în acord a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală cu deciziile Curții Constituționale. Băsescu a precizat că aceasta ar fi o soluție a consensului pentru modificările făcute cu înțelepciune.

27 feb. 2017, 18:07
Traian Băsescu vrea o comisie specială pentru punerea în acord a Codului Penal cu deciziile CCR

”Avem zeci de articole neconstituţionale în Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Nu sunt legi care să se refere la cum creşte iarba, sunt legi şi Codul Penal şi Codul de Procedură Penală care vizează soarta unor concetăţeni. Vă propun constituirea unei comisii speciale, o comisie specială, echilibrată, în care majoritatea să nu poată să-şi impună în orice condiţii punctul de vedere, însemnând câte un reprezentant din fiecare partid din Senat şi câte un reprezentant din fiecare partid din Camera Deputaţilor reprezentantul minorităţilor şi să purcedem la modificarea articolelor din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală în cel mai scurt timp, termen de 30 de zile mi s-ar parea rezonabil”, a spus Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

El a propus Senatului să stabilească o soluție pentru a aduce Codul Penal și Codul de Procedură Penală în legalitate.

”Propun Senatului să delege Biroul Permanent ca, în discuţiile de mâine (marţi – n.r.) a Birourilor Permanente Reunite, să stabilească o soluţie pentru a aduce Codul Penal şi Codul de Procedură Penală în legalitate”, a mai spus fostul preşedinte al României.