Traian Băsescu: Atentate teroriste se pot întâmpla oriunde. Şi în România. Pe teritoriul UE a inceput RĂZBOIUL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seara, în exclusivitate, la România TV că România poate fi ţinta unor atentate teoriste precum cele de la Paris de vineri seara, în care au murit 129 de oameni şi alti 352 au fost raniti.

RomaniaTV.net
15 nov. 2015, 20:39
Traian Băsescu: Atentate teroriste se pot întâmpla oriunde. Şi în România. Pe teritoriul UE a inceput RĂZBOIUL

Întrebat dacă românii au de ce se se teamă, Traian Băsescu a răspuns: „Raspunsul meu e da. Se poate intampla oriunde, in Europa. Acolo unde vor găsi vulnerabilitati, vor actiona. Ceea ce s-a intamplat la Paris este semnalul inceperii unui război pe teritoriul UE. (…) Este o actiune planificata militar. (…) Războiul terorist pe teiroriul UE a inceput la Paris. Nu va fi un război mondial, va fi un razboi atipic impotriva unor organizatii islamiste, extremiste. Vor mai fi atentate pe teritoriul UE, generate de ISIS, de Al Qaeda”

Fostul preşedinte a  reluat ideea că România nu trebuie să accepte cotele obligatorii.

Nu trebuie sa acceptam varianta cotelor. Este gresita. Romania trebuie sa refuze varianta cotelor. Dar asta nu ne pune cetatenii in siguranta. Avem 4 milioane de romani afara. Romania este obligata sa militeze pentru o solutie europeana”, a precizat Băsescu.

Cristian Tudor Popescu, după atentatele de la Paris: „Este AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL”