Traian Băsescu, despre starea de alertă: „Noi am prostituat legea, nu se pot amputa drepturi fundamentale prin HG” VIDEO

Restricțiile s-au relaxat prea devreme în România în comparație cu riscul, spune fostul președintele Traian Băsescu. El este de părere că ar fi trebuit menținută starea de urgență până la 15 iulie, iar în cadrul ei trebuiau introduse măsuri de relaxare.

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 17:27
Traian Băsescu, despre starea de alertă: „Noi am prostituat legea, nu se pot amputa drepturi fundamentale prin HG” VIDEO

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit miercuri, de la Bruxelles, în exclusivitate la România TV, despre starea de alertă și despre ce au făcut politicienii. Guvernul a prelungit cu încă 30 de zile starea de alertă, fără a cere încuviințarea Parlamentului, invocând legea 55.

„Starea de alertă nu este în Constituţie, noi am prostituat legea. Au inventat această trăsnaie, starea de alertă. Prin OUG care inventează starea de alertă, se inventează și faptul că poți să-i lipsești pe oameni de drepturi prin hotărâre de guvern. E o prostie. Eu i-aș recomanda doamnei Weber aici să atace”, a declarat Traian Băsescu, precizând că drepturile fundamentale nu se pot amputa prin HG. „Din măsuri, a mai rămas un fel de apă de ploaie, atât timp cât ai deschis mall-urile şi bisericile. Ne vom întoarce la cazuri multe, starea de urgenţă a fost ridicată prea repede. S-au deschis sălile de păcănele, ca și cum în asta consta viața românilor. Nu trebuia să dea drumul la păcănele înainte să dai drumul la teatre.

„Pensiile speciale vor rămâne”

Traian Băsescu a criticat decizia ministerului Sănătăţii de a împiedica iniţiatiava Gabrielei Firea de testare pe eşantionul de 10.000 de bucureşteni. De asemenea, fostul preşedinte susţine că tăierea pensiilor speciale nu se va produce, deoarce legea va cădea din nou la CCR. „Părerea mea este că mulți oameni au murit acasă. nici nu a știut când a trecut pe lumea cealaltă. S-a testat mult prea puțin”, a spus Traian Băsescu.

„Cred că ne jucăm cu focul”, spune fostul președinte Traian Băsescu. „Am văzut noile condiții ale stării de alertă. Cred că sunt insuficiente față de riscul major care se prefigurează”, a declarat recent Traian Băsescu.

Traian Băsescu, cea mai dură ieşire împotriva tandemului Kovesi-Timmermans: „Operaţiunea a eşuat” 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a avertizat recnt, într-o postare pe Facebook că parte din clanurile ţigăneşti au revenit acasă şi par a refuza categoric să respecte legile ţării, iar dacă MAI continuă să rămână desprins de informaţia din teritoriu, e posibil ca peste 6 luni să ne fie frică să ieşim pe stradă după căderea intunericului sau să ne fie teamă să ne părăsim ziua locuinţa de frica spărgătorilor. ”Dacă acum nu cerem şi nu lăsăm Poliţia şi Jandarmeria să neutralizeze fără menajamente grupările de crimă organizată, folosind mijloace proporţionale cu răul făcut victimelor, pentru a instaura legea şi ordinea publică în stradă, peste şase luni va fi prea târziu”, subliniază el.