Traian Berbeceanu, anunţ despre RELAXAREA măsurilor în Capitală. Prefectul Capitalei: Nu avem un termen stabilit până când aceste măsuri se vor menţine

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a venit cu noi informaţii despre relaxarea măsurilor în Capitală. Se pare că barurile, restaurantele, sălile de spectacol, cinematografele şi sălile jocurilor de noroc se vor redeschide.

22 ian. 2021, 17:23
Traian Berbeceanu, anunţ despre RELAXAREA măsurilor în Capitală. Prefectul Capitalei: Nu avem un termen stabilit până când aceste măsuri se vor menţine

Traian Berbeceanu, anunţ despre RELAXAREA măsurilor în Capitală. Totodată, toate cele menţionate mai sus vor funcţiona la o capacitate de 30%, între orele 06:00 şi 21:00.

Traian Berbeceanu, anunţ despre RELAXAREA măsurilor în Capitală. Ce se va întâmpla de fapt

„Aşa cum bine ştiţi, incidenţa e puţin peste 2,5 la mie, ceea ce e ok. Astfel, am convocat Comitetul Municipal al Situaţiilor de Urgenţă şi am adoptat o hotărâre unde anumite măsuri restrictive au fost puţin relaxate. Barurile, restaurantele, pot fi redeschise în itnervalul 06:00-21:00, la o capacitate de 30%, sălile de specatacole şi cinematografe, la fel. O asemenea măsură a fost schimbată şi în ceea ce priveşte sălile joucrilor de noroc.

HoReCa ştie toate reglementările. Noi trebuie să avem prevederile legale, nu avem un termen stabilit până când aceste masuri sunt relaxate, totul ţine de indicele de infectare.

Am avut o şedinţă de lucru şi cu şefii din Jandarmerie, Poliţia Capitalei. Astfel, controalele se vor intensifica, ca urmare a măsurilor relaxate. Cred că e interesul comun să respectăm normele respective pentru a putea menţine normele.”, a declarat Traian Berbeceanu, la Antena 3.

Rata de incidenţă în Capitală a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

Comitetul Municipiului Bucureşti a decis ridicarea parţială a restricţiilor anti-COVID-19, dar de luni şi nu din această seară, a anunţat prefectul Capitalei Traian Berbeceanu. Decizia de relaxare parţială a măsurilor anti-COVID-19 a fost luată cu 47 de voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi o abţinere.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că „suntem într-o situație fericită în București” şi că „am ajuns la 2,5 indicele de incidență”.

Întrebat cu privirire la recomandarea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, de amânare a relaxării măsurilor anti-COVID-19 în Bucureşti, Nicuşor Dan a subliniat faptul că „trebuie să ne învățăm în țara asta să împărțim competențe”.

Citeşte şi: Ce crede Alexandru Rafila despre relaxarea măsurilor în București. Mesaj pentru Vlad Voiculescu