Traian Berbeceanu: Dacă poliţiştii sunt agresaţi, nu vom arunca cu petale de trandafiri. Vom răspunde proporţional!

Traian Berbeceanu, șeful de cabinet al ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat marți seara la Realitatea Plus că forțele de ordine vor răspunde prin forţă proporțională, dacă vor mai avea de-a face cu violențe.

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 20:28
Traian Berbeceanu: Dacă poliţiştii sunt agresaţi, nu vom arunca cu petale de trandafiri. Vom răspunde proporţional!

„Este posibil ca infracționalitatea să crească, dar suntem pregătiți. Am spus că la violență se răspunde cu violență proporțional. În situația în care polițiștii și jandarmii sunt agresați, nu vom arunca cu petale de trandafiri. Vom răspunde proporțional, în condițiile legii.

Citește și: Klaus Iohannis: O relaxare va fi făcută în paşi după 15 mai

Scenele de violență au avut loc în ultimele zile, pe fondul situației și așa grea pe care o știți. Sufletul meu este acolo, lângă colegi, în teren. Mi-au povestit că, în mare parte, cetățenii au un comportament civilizat. Dar sunt și situații când trebuie să intervenim, și atunci o s-o facem cu fermitate.

Cei care au preocupări infracționale trebuie să știe că le știm cazierul și suntem cu ochii pe ei dacă intenționează să facă ceva. Cei care au provocat violențele nu sunt interlopi, sunt niște derbedei, niște elemente care au ales să nu respecte obligațiile”, a declarat Traian Berbeceanu la Realitatea Plus.

Citeşte şi: Circa 70 de militari români din Afganistan, Irak şi din Africa vor fi repatriaţi de teama COVID-19