Traian Berbeceanu ia în considerare restricţii de noapte în mai multe zone din Capitală

Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, susține că s-a luat în calcul carantinarea pe timpul nopții a mai multor zone din București. Măsura are ca scop limitarea răspândirii coronavirusului.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 15:14
Traian Berbeceanu ia în considerare restricţii de noapte în mai multe zone din Capitală

UPATE: Traian Berbeceanu a explicat în cadrul unei intervenții la Antena 3 faptul că s-a referit la restricții pe timp de noapte, nu carantinare.

„După întrunirea CNSU vom hotărî care sunt măsurile care se păstrează, dacă se iau și alte măsuri, în funcțiile de analizele care se fac. Nu am spus niciodată despre carantinare așa cum s-a preluat în anumite publicații, am spus că e posibil să fie impuse anumite restricții pe timp de noapte, dar nu pot să mă antepronunț înainte de decizia CNSU”, a declarat Traian Berbeceanu la Antena3.

De asemenea, Traian Berbeceanu a menționat faptul că forțele de ordine vor fi direcționate și vor face verificări în locurile de joacă pentru copii.

Citește și: Asociaţia Şcolilor Particulare îi cere prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, să redeschidă şcolile şi grădiniţele

Prefectul Capitalei a subliniat faptul că nu dorește să creeze o emoție publică, înainte de o decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

”Am luat în calcul carantinarea, cel puțin în anumite zone. Nu vrem să se creeze însă o emoție publică, nu vrem să fie interpretate măsurile noastre într-un fel sau altul. Forțele de ordine vor fi direcționate în acest sens, al locurilor de joacă, inclusiv poliția locală, vor face verificări în acest sens”, a declarat Traian Berbeceanu la Gândul LIVE.

Traian Berbeceanu, despre pelerinajul de la Patriarhie

”Evenimentul de la Patriarhie a fost deosebit, în cele 3 zile au fost zeci de mii de oameni, cred că organizarea a fost una de excepție, în privința atribuțiilor forțelor de ordine, am beneficiat de sprijinul total al Patriarhiei. A fost un eveniment în limite legale, fără evenimente deosebite, s-a respectat distanța fizică, s-au respectat normele sanitare. Am făcut tot ce a depins de noi pentru a proteja populația” , a declarat Prefectul Capitalei.