Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei. Trecutul controversat al fostului şef al BCCO Alba

Traian Berbeceanu va fi noul prefect al Capitalei, după ce premierul Ludovic Orban a anunţat demiterea lui Gheorghe Cojanu. Berbeceanu a fost ultima oară șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela. Informaţia a fost confirmată de Berbeceanu şi Orban, anunţă România TV.

20 oct. 2020, 05:51
Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei. Trecutul controversat al fostului şef al BCCO Alba

Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia, a fost numit la finalul anului trecut șeful de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela. Fostul polițist a devenit cunoscut după ce a condus ancheta împotriva unei grupări de hoți de fier vechi din Hunedoara. În iunie 2016, a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare. Decizia nu este definitivă şi a fost atacată de procurori.

Prefectul Capitalei se ascunde de jurnalişti după ce preşedintele Iohannis l-a desfiinţat public: „Nu ştiu pe unde Dumnezeu e maşina!”

Gheorghe Cojanu a fost criticat dur de premierul Ludovic Orban, dar şi de preşedintele Klaus Iohannis, după ce, duminică, a declarat că nu cunoaşte datele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, despre situația la zi a epidemiei de coronavirus din Capitală, deoarece a fost la cumpărături. Declaraţia lui Cojanu a fost dată la multe ore după ce datele oficiale fuseseră comunicate public.

Măsura demiterii și înlocuirii prefectului Gheorghe Cojanu ar putea fi luată, marţi, prin hotărâre de guvern, după ce Ludovic Orban a declarat în cursul zilei că activitatea sa „va fi analizată”, iar Klaus Iohannis a spus că „situaţia este intolerabilă”.