Prefectul Capitalei se ascunde de jurnalişti după ce preşedintele Iohannis l-a desfiinţat public: Nu ştiu pe unde Dumnezeu e maşina

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a evitat orice interacţiune cu jurnaliştii după ce, luni seară, Klaus Iohannis l-a desfiinţat public. Preşedintele a subliniat faptul că ultima prestaţie a Prefectului este intolerabilă.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 05:11
Prefectul Capitalei se ascunde de jurnalişti după ce preşedintele Iohannis l-a desfiinţat public: Nu ştiu pe unde Dumnezeu e maşina

De asemenea, au apărut zvonuri că premierul Orban a decis să îl demită din funcţie pe Gheorghe Cojanu.

Gheorghe Cojanu a fost prezent la şedinţa Comitentului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU), la o zi după ce acesta a spus că nu cunoaşte situaţia curentă a cazurilor de coronavirus în Bucureşti. Motivul ar fi fost că se află „la cumpărături”. Declaraţia lui Cojanu a fost dată la multe ore după ce datele oficiale fuseseră comunicate public. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Bucureşti a transmis, luni, la rândul său, informaţii contradictorii. Acesta a comunicat că inclusiv creşele şi afterschool-urile se închid, iar apoi a dat informaţia că aceste unităţi nu sunt vizate de suspendarea activităţilor prezenţiale.

”Vreau să mă refer şi la situaţia epidemiologică actuală. Din nefericire, şi noi ne confruntăm cu o creştere accentuată a numărului de cazuri. Capitala a depăşit acel indice alarmant de 3 la mia de locuitori, fapt care plasează Bucureştiul în scenariul roşu. Alte localităţi sunt aproape de acest prag. Guvernul a stabilit metodologia şi măsurile specifice fiecărui scenariu, dar autorităţile lcoale sunt cele care au responsabilitatea de a le implementa”, a declarat preşedintele.

Prefectul Capitalei: „Nu am nimic de declarat!”

Dialogul prefectului Capitalei a apărut în spaţiul public la scurt timp după ce preşedintele Iohannis l-a criticat dur. Gheorghe Cojanu nu a vrut să declare imic jurnaliştilor, ba mai mult nu ştia cum să plece mai repede spre casă.

(Jurnalist) -Aţi fost demis?

(Prefect) -Nu ştiu pe unde Dumnezeu e maşina…

(Jurnalist) -Cum comentaţi declaraţiile domnului preşedinte la adresa dumneavoastră?

(Prefect) -După cum vedeţi, nu comentez nimic.

Citeşte şi: Ludovic Orban, reacţie după ce prefectul Capitalei nu a știut datele pandemiei: Facem o evaluare a activităţii fiecăruia!

Premierul Orban analizează o posibilă demitere a Prefactului Capitalei. Traian Berbeceanu, o posibilă variantă de înlocuire

Premierul Ludovic Orban ar fi lăsat să se înţeleagă că analizează o posibilă înlocuire a lui Gheorghe Cojanu din funcţia de Prefect al Capitalei. De asemenea, surse din MAI spun că înlocuitor ar putea fi Traian Berbeceanu, actualul şef de cabinet al lui Marcel Vela.

„Premierul a decis să-l demită pe prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu la următoarea şedinţă de Guvern”, au declarat sursele guvernamentale.

Premierul a declarat, luni, că activitatea prefectului va fi analizată, având în vedere că în cursul zilei de duminică a declarat că nu cunoaşte numărul de îmbolnăviri din Bucureşti şi faptul că municipiul a trecut de rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori.