Traian Berbeceanu, numit şef de cabinet al ministrului Internelor. Reacţia poliţistului

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că Traian Berbeceanu va fi numit șeful său de cabinet.

RomaniaTV.net
05 dec. 2019, 13:13
Traian Berbeceanu, numit şef de cabinet al ministrului Internelor. Reacţia poliţistului

UPDATE Traian Berbeceanu s-a declarat onorat de propunerea ministrului de Interne, Marcel Vela, de a-l numi consilierul său.

„Propunerea domnului ministru Marcel Vela mă onorează și mă responsabilizează, în egală măsură! Va fi nevoie de multă muncă și multă determinare. Și ne vom baza pe sprijinul tuturor profesioniștilor din Poliția Română! Va fi bine! Doamne ajută!”, a scris Berbeceanu pe Facebook.

______

Traian Bereceanu a fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba între 2005 și 2013, când a trebuit să plece în urma unei anchete a DIICOT.

A stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

În iunie 2016, fostul comisar-şef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare.

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată de procurori.

În schimb, Ioan Mureşan (fost procuror şef al DIICOT Alba) şi Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu.