Traian Berbeceanu primeşte un nou post în administraţie publică după revenirea în PNL

După ce a fost înlăturat de la Prefectura Capitalei, ca urmare a faptului că postul a revenit USR PLUS, Traian Berbeceanu a revenit în PNL, dar şi în administraţie publică. Mai exact, Traian Berbeceanu a fost numit administrator public ("city manager") al Primariei Municipiului Deva.

05 apr. 2021, 12:16
Traian Berbeceanu primeşte un nou post în administraţie publică după revenirea în PNL

Traian Berbeceanu

a fost numit administrator public („city manager”) al Primariei Municipiului Deva. Anunţul a fost făcut de primarul oraşului Deva.

”Bun venit în echipă, Traian Berbeceanu, administrator public al Municipiului Deva!”, a scris pe pagina sa de Facebook, edilul din Deva, Florin Nicolae Oancea.

Recent, Traian Berbeceanu a anunţat că s-a reînscris în PNL. Berbeceanu a explicat că plecarea din PNL a venit ca urmare a faptului că a acceptat să preia, la cererea liderului PNL Ludovic Orban, funcţia de prefect al Capitalei, iar acest lucru a presupus, conform Codului Administrativ, să nu membru al niciunui partid.

„Am facut-o cu strângere de inimă… Unii au înţeles greşit faptul că nu mai eram membru de partid, chiar au crezut că, de dragul unei demnităţi publice, aş putea să-mi schimb opţiunea politică. S-au înşelat!”, a mai scris Berbeceanu.

Vă reamitim că Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei în octombrie 2020, după demiterea lui Gheorghe Cojanu. În martie anul acesta, după negocieri prelungite cu liberalii, USR-PLUS a anunțat că nu îl menţine pe Berbeceanu în funcția de prefect al Capitalei şi l-a propus pe Alin Stoica, preşedinte al Filialei PLUS Sector 6, de profesie avocat cu experienţă atât în ceea ce priveşte interpretarea şi aplicarea actelor normative, cât şi a elaborării acestora.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Traian Berbeceanu. Liderul PNL a afirmat că este un om serios pe care bucureştenii s-au putut baza într-o perioadă extrem de grea şi un prefect bun.

„Un prefect bun, un om serios pe care bucureştenii s-au putut baza într-o perioadă extrem de grea, cu multe încercări”, a scris Ludovic Orban pe Facebook, ataşând şi o poză alături de Berbeceanu.

Traian Berbeceanu a lucrat în Poliţie timp de 25 de ani. A condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia între anii 2005 şi 2013, până la punerea sa sub învinuire de DIICOT într-un dosar în care, la judecarea pe fond, a fost achitat. Dosarul se află în prezent, în apel, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Citeşte şi: Traian Berbeceanu, învestit în funcţia de prefect al Capitalei. Trecutul controversat al fostului şef de cabinet al lui Marcel Vela