Trăiesc vegetarienii mai mult? Răspunsul cercetătorilor

Ipoteza că vegetarienii trăiesc mai mult a fost îndelung cercetată de oamenii de ştiinţă. În urma unui amplu studiu realizat cu voluntari vegetarieni şi vegani s-a ajuns la concluzia că dieta pe baza de vegetale prelungeşte semnificativ speranţa de viaţă. Diferenţa este similară celei dintre fumători şi nefumători.

RomaniaTV.net
11 ian. 2013, 08:38
Trăiesc vegetarienii mai mult? Răspunsul cercetătorilor

Studiul a fost realizat la Harvard urmarindu-se timp de 35 de ani datele pacientilor. In functie de stilul de viata al acestora s-a constatat ca dieta cu continut de colesterol este asociata unei durate de viata mai mici decat cea in cazul celor care consuma mai multe fibre. O alta concluzie la care s-a ajuns este ca o cantitate de colesterol similara celei gasite intr-un singur ou consumata in fiecare zi este similara cu fumarea a 5 tigari pe zi. In timp ce consumul unei cesti de terci de ovaz pe zi are la fel de multe beneficii precum 4 ore de jogging pe saptamana.

Dieta poate stopa dezvoltarea bolilor cardiovasculare

Dr. Dean Ornish spune ca bolile cardiovasculare pot fi nu doar stopate din dezvoltare, ci chiar se obtin efecte reversibile ajutorul unei diete vegane, arterele vindecandu-se fara medicamente sau interventii chirurgicale. In ceea ce priveste cancerul, mentinerea unei diete vegane timp de un an de zile reduce la barbati de opt ori riscul dezvoltarii celulelor canceroase. Pentru femei, sunt suficiente doua saptamani de dieta vegana pentru a-si micsora riscul de a face cancer la san.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.


loading...