Traficul în Capitală, paralizat din cauza vremii

Sute de bucureşteni au îngheţat luni în staţii. Mijloacele de transport în comun au circulat cu dificultate, în special tramvaiele şi troleibuzele, cablurile fiind îngheţate. Cei care au vrut să evite problemele transportului public şi au plecat de acasă cu maşinile proprii au dat adevărate teste de răbdare, deoarece pe majoritatea arterelor se circula bară la bară.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 06:35
Traficul în Capitală, paralizat din cauza vremii

Update, ora 14.00 Un macaz îngheţat a făcut ca tramvaiul 35 să sară de pe şine. Mai mult, intervenţia unui vatman a transformat intersecţia într-un blocaj total: două tramvaie au rămas înţepenite mai bine de o oră şi, preţ de câteva minute, au oprit şi circulaţia maşinilor pe un sens.

UPDATE, ora 12.00 În Capitală s-au raportat mai mulţi arbori căzuţi din cauza vântului. Au căzut arbori pe Şoseaua Nicolae Titulescu nr. 121, str. Subcetate nr. 72, Calea Dorobanţilor nr. 12, în faţa ASE, în Sectorul 2 – pe str. Judeţului nr. 15, aleea Sinaia nr. 4, str. Ion Berindei nr. 9, str. Maior Coravu nr. 26, Şoseaua Pantelimon nr. 235, Bulevardul Basarabia nr. 116 şi str.Vatra Luminoasa nr.70, în Sectorul 3 – pe aleea Lotrioara nr.3, în Sectorul 4 – pe aleea Mirea Mioara Luiza, aleea serg. maj. Popescu Victor nr. 1 şi în Sectorul 6 – pe str. Pravat nr.6 şi str. Apusului nr. 67, în cele mai multe cazuri fiind avariate autoturisme.

UPDATE, ora 11.45 Şoferii stau cu orele în trafic. Pe unele artere se circulă bară la bară. Carosabilul este acoperit cu zăpadă, zăpadă care s-a aşezat peste un strat de gheaţă deja format în cursul nopţii.

„Faci o cursă de 10 kilometri într-o oră şi ceva. Aşa e peste tot” spune un taximetrist. Asta pentru că se circulă cu viteze foarte reduse.

Pietonii nu au nici ei viaţă mai uşoară. Pe trotuare zăpada este mare şi îngreunează mersul, mai ales că sub ea se află un strat de gheaţă. În plus, în dreptul trecerilor de pietoni sunt adevăraţi munţi de zăpadă, formaţi în urma trecerii utilajelor de deszăpezire.

UPDATE, ora 10.30: Bulevardul Mircea Eliade din capitală este închis pentru ca utilajele speciale să poată îndepărta stratul de polei. Un echipaj de Poliţie dirijează circulaţia.

Pe mai multe linii RATB din Bucureşti au fost probleme luni. Şase fire de contact ale RATB s-au rupt, blocând temporar circulaţia mijloacelor de transport în comun, avariile fiind soluţionate.

UPDATE, ora 10.00 În Bucureşti traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. Majoritatea arterelor Capitalei sunt acoperite cu zăpadă, iar pe unele se-a format şi polei din cauza temperaturilor scăzute. Poliţia le recomandă bucureştenilor să circule cât mai puţin posibil cu maşinile personale şi să folosească transportul public, în limita posibilităţilor. Pentru cei care preferă să conducă pe această vreme, este recomandat să aibă maşinile dotate corespunzător pentru iarnă şi să nu depăşească viteze de 30 km/h în localitate. Din Bucureşti nu se permite accesul către Autostrada Soarelui, DN 2, DN 3 şi DN 4.

În 8 intersecţii din Bucureşti au fost probleme cu semafoarele, care s-au defectat. Echipaje de la Brigada Rutieră s-au deplasat însă în zonele cu probleme, pentru a asigura fluidizarea traficului până la repararea semafoarelor. Luni dimineaţă erau defecte semafoare de la Rond Coşbuc, Bulevardul Basarabia, Bulevardul 1 Decembrie, Şoseaua Colentina – str. Teiul Doamnei, Şoseaua Colentina – strada Sportului, Bulevardul Dacia, Calea Griviţei şi Piaţa Montreal.

UPDATE, ora 9.oo: Circulaţia tramvaielor 16 şi 36, blocată din cauza unei defecţiuni la reţeaua electrică de contact

Circulaţia tramvaielor de pe liniile 16 şi 36 este blocată luni dimineaţă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care au afectat reţeaua electrică de contact în zona Şoseaua Petricani şi Ştrandul Tei Boboc, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Brânduşa Raeceanu, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

„Blocajul s-a produs luni dimineaţă în jurul orei 6.54 din cauza condiţiilor atmosferice nefavorabile care au afectat reţeaua electrică de contact. Echipele de intervenţie ale RATB se află la faţa locului pentru remedierea defecţiunii”, a precizat Raeceanu.

Blocajul a durat în jur de o oră. Un macaz a rămas înţepenit, iar un tramvai a încercat să treacă, dar nu a reuşit şi a ieşit de pe şine.

A fost nevoie de intervenţia utilajelor de la RATB care au reuşit să îl tracteze, însă un al doilea tramvai s-a stricat şi el în aceeaşi zonă.

Zeci de oameni au stat, în staţia de la intersecţia bulevardelor Vasile Milea şi Timişoara, zeci de minute, aşteptând să se rezolve problema.

În Capitală, din cauza vremii au avut loc şi mai multe evenimente rutiere, până acum niciunul nu s-a soldat însă cu victime.

Luni dimineaţă, în condiţiile în care circulaţia tramvaielor este oricum îngreunată, un şofer a intrat cu Dacia sa pe linia de pe Bulevardul Timişoara, în dreptul centrului comercial Afi Cotroceni. Circulaţia tramvaielor a fost astfel oprită timp de câteva zeci de minute, până când o maşină de intervenţie a sosit pentru a-l tracta pe şofer înapoi pe carosabil. Conducătorul auto nu a explicat cum a ajuns pe linia de tramvai, mulţumindu-se să zâmbească şi să plece.

În noaptea de duminică spre luni, un utilaj de deszăpezire a lovit un autoturism într-o intersecţie semaforizată din zona Pod Cotroceni. Şoferul autoturismului susţine că circula regulamentar, pe culoarea verde, dar a fost lovit în plin de utilitară când a încetinit pentru a da prioritate unei ambulanţe SMURD. Numai că şi cei de la firma de deszăpezire susţin că maşina lor circula regulamentar. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.