Tramvaiul 41, suspendat 5 zile pentru lucrări la pasajul pietonal de la staţia de metrou Parc Drumul Taberei

Linia tramvaiului 41 va fi suspedatată, în perioada 21 – 25.10.2020, pentru continuarea lucrărilor la pasajul pietonal de la stația de metrou Parc Drumul Taberei. În perioada suspendării, Societatea de Transport București va înființa o linie navetă de autobuze ce va prelua fluxul de călători de pe linia de tramvai 41.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 12:13
Tramvaiul 41, suspendat 5 zile pentru lucrări la pasajul pietonal de la staţia de metrou Parc Drumul Taberei

„Devierea locală a tramvaiului 41 este necesară pentru continuarea și finalizarea tuturor lucrărilor de deviere a rețelelor de utilități (canal 3000, arteră apă, termoficare, rețea de medie presiune gaz și rețea de telecomunicații) existente sub linia de tramvai, pentru eliberarea amplasamentului viitorului pasaj intermodal subteran ce va face legătura dintre stația de metrou Parc Drumul Taberei și piață, cu acces și la refugiile liniei de tramvai 41.

Etapele de deviere au fost aprobate atât la nivelul Primăriei Municipiului București, cât și la nivelul Societății de Transport București”, a anunţat conducerea Metrorex într-un comunicat de presă.

Iniţial, STB şi Metrorex au anunţat în data de 13 octombrie suspendarea liniei de tramvai 41 pentru perioada 14.10.2020 – 18.10.2020, pentru a permite METROREX SA executarea unor lucrări la pasajul pietonal de la stația de metrou „Parc Drumul Taberei”, aflată pe Magistrala 5, dar câteva ore mai târziu decizia a fost revocată pe motiv de „vreme nefavorabilă”.