Transferul anului. O handbalistă cu aproape 100 de selecţii pentru Ungaria va juca pentru România

Gabriella Szucs a evoluat în 96 de partida pentru naţionala Ungariei, însă de la sfârşitul acestei luni va îmbracă tricoul reprezentativei României.

17 sept. 2015, 16:25
Transferul anului. O handbalistă cu aproape 100 de selecţii pentru Ungaria va juca pentru România

Gabriella Szucs (31 ani) a adunat de-a lungul carierei 96 de selecţii pentru naţionala Ungariei, reprezentativă cu care a avut şi câteva rezultate de top, medalii de bronz la Campionatul European din 2014 şi la Campionatul Mondial din 2005. Handbalista a jucat ultimul turneu final pentru Ungaria, în 2008 (Campionatul European din Macedonia), de atunci jucătoarea fiind ocolită apoi constant de selecţionerii care au condus Ungaria.

Profitând de regulile din handbal, dar şi de faptul că Szucs, care este născută în Oradea, are dublă cetăţenie, română şi maghiară, oficialii Federaţiei Române de Handbal i-au propus sportivei să joace pentru România, iar aceasta a acceptat.

Vezi şi IMAGINI ULUITOARE în Baia Mare. Mai mulţi cai, filmaţi în timp ce galopau pe străzi VIDEO

Invitaţia mi-a creat o senzaţie specială şi a fost o onoare în acelaşi timp. Consider că, în viaţa unui sportiv, punctul culminant este acela de a reprezenta ţara în competiţiile internaţionale.

Sper să înţeleagă atât suporterii din Ungaria, cât şi cei de aici că eu, pentru acest moment al carierei mele sportive, am ales să joc pentru România! Selecţionerul Nemeth Andras m-a căutat în legătură cu convocarea la echipa Ungariei, dar după ce am confirmat că voi juca pentru România. Vreau să îi mulţumesc pe această cale pentru încredere, dar eu m-am decis să rămân şi să joc pentru România„, a declarat Gabriela Szucs, pentru ProSport.

Gabriella Szucs evoluează în momentul de faţă la HCM Baia Mare. Ea îşi va face debutul în naţionala României chiar la sfârşitul acestei luni, în cadrul unui turneu de pregătire ce se va juca în Muntenegru.