Transferul carierei pentru un fotbalist al naționalei României: presa internațională a confirmat

Încă un jucător al naționalei României va ajunge să joace împotriva celor mai buni fotbaliști din lume. Evoluțiile sale au fost remarcate de antrenorul din prima ligă. 

24 aug. 2023, 09:56
Transferul carierei pentru un fotbalist al naționalei României: presa internațională a confirmat

Andrei Rațiu, jucătorul român de la SD Huesca, trece la următorul nivel în carieră. Jucătorul naționalei face pasul către La Liga, unde va juca împotriva celor de la FC Barcelona și Real Madrid.

Rayo Vallecano, una dintre surprizele plăcute din La Liga, va semna cu fundașul dreapta al României. Miercuri seara, publicația AS a anunțat că există deja un acord între cele două cluburi și că transferul lui Rațiu de la Huesca la Rayo Vallecano „e iminent”.

În 2023 și 2022, Rayo a terminat pe locul 12. Acum, două două etape, este pe poziția a doua, cu șase puncte după două etape.

„Din informațiile noastre, transferul este iminent, dar nu s-a semnat nimic. Jucătorul vrea să semneze cu Rayo, iar oferta a convins-o pe Huesca. Rațiu va fi al optulea transfer al lui Rayo din această vară. Oficializarea mutării este așteptată în următoarele 24-48 de ore”, au notat jurnaliștii de la AS.com.

Ce concurent pe post va avea fotbalistul din națională, în La Liga

Potrivit jurnaliștilor spanioli, Rayo a decis să se întărească în flancul drept al defensivei, acoperit în acest moment doar de albanezul Ivan Balliu. Rațiu și-ar fi dat acordul pentru o mutare la Rayo, care va plăti în schimbul său, conform sursei citate, o sumă cuprinsă între 500.000 și 1 milion de euro.

Rațiu mai avea contract cu Huesca doar un an, până în 2024. Apărătorul „tricolor” a bifat 39 de meciuri pentru Huesca sezonul trecut, în care a înscris un gol și a pasat decisiv la alte cinci reușite.

Fotbalistul din Spania este un jucător format 100% de Villareal. El a mai jucat la ADO Den Haag sub formă de împrumut și la SD Huesca.

Fundașul a debutat în septembrie 2021 la prima reprezentativă a României, pentru care a jucat deja 11 meciuri. El se află pe lista preliminară a stranierilor convocați pentru dubla de foc cu Israel și Kosovo, din preliminariile EURO 2024.