Transformare incredibilă: Cum „întinereşte” vulturul din Anzi

Pe cele mai înalte culmi ale munţilor Anzi,  în condiţii deosebit de vitrege, îşi are casa una dintre cele mai rare specii de vulturi. Aceste exemplare depăşesc ca longevitate toate celelalte zburătoare. Secretul supravieţuirii lor stă într-o enzimă protectoare emis la baza fulgilor. Astfel, corpul vulturului este protejat împotriva calamităţilor în care îşi duce viaţa. Deşi condiţiile sale de viaţă sunt vitrege, vulturii din Anzi pot ajunge la vârsta de 70 de ani. 

RomaniaTV.net
12 mai 2012, 09:31
Transformare incredibilă: Cum „întinereşte” vulturul din Anzi

Începând de la vârsta de 40 de ani, gherarele sale lungi devin flexibile şi nu mai sunt capabile să care pradă în zbor. Ciocul, devenit prea lung şi ascuţit, i se înconvoaie şi îl ajută din ce în ce mai puţin la sfâşiatul prăzii. Aripile grele şi îmbătrânite de ani şi de grosimea penelo îi înfrânează zborul şi îi obosesc muşchii pieptului.

Dar lucrul cel mai grav este acela că după 40 de ani, corpul său nu mai produce enzima protectoare. Atunci, vulturul are doar două opţiuni: să moară sau să treacă printr-un dureros proces de transformare timp de 150 de zile.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro