Transformarea şocantă a unui militar de la Azovstal, după câteva săptămâni de captivitate rusă. De slab ce este, medicii nu pot să-l opereze

Au apărut detalii despre starea de sănătate a lui Mihailo Dianov, un soldat care a servit în Brigada 36 Marina Separată a Forțelor Armate ale Ucrainei și a fost recent eliberat din captivitatea rusă.

24 sept. 2022, 13:42
Transformarea şocantă a unui militar de la Azovstal, după câteva săptămâni de captivitate rusă. De slab ce este, medicii nu pot să-l opereze

Soldatul în vârstă de 42 de ani a fost înfățișat extrem de slăbit şi cu un braț rănit, într-una dintre fotografiile făcute de Dmitro „Orest” Kozatsky. Mihailo Dianov a apărat Mariupolul și a fost rănit la braț, dar după ce a părăsit Azovstal, nu a primit îngrijiri medicale adecvate în captivitate.

Violetta Kirtoka, jurnalist la Censor.Net, a postat o fotografie a brațului său rănit, iar sora lui Mihailo, Alona Lavrushko, a confirmat că fotografia este într-adevăr a fratelui ei.

Sora lui Mihailo a vorbit pentru Ukrainska Pravda despre lipsa tratamentului medical în captivitate și despre starea de sănătate actuală a soldatului. „Starea lui fizică este gravă, desigur. Dar mental… Mhailo este foarte puternic. Este extrem de fericit că s-a întors. Spune: „Merg, respir aer curat și sunt liber. Acum, principalul lucru este să-l repunem pe picioare”, a spus Alona.

Citeşte şi Volodimir Zelenski recunoaşte: „Aproximativ 50 de militari ucraineni sunt ucişi zilnic în război. Pierderile ruşilor sunt de cinci ori mai mari”

Doctorul de la spitalul militar i-a aruncat o privire. Încă nu-l vor opera; mai întâi trebuie să se îngrașe. Acesta este principalul lucru, pentru că nu poate fi operat în starea în care se află. Ar putea fi periculos pentru sănătatea lui. Așa că trebuie să-și revină acum și să prindă putere”, a mai spus ea.

Mihailo a fost eliberat din captivitatea rusă pe 21 septembrie împreună cu 214 apărători de la Azovstal.

Citeşte şi Contraofensiva lui Putin chiar lângă graniţele României. Atac surpriză cu drone kamikaze iraniene la Odesa VIDEO