VESTE BUNĂ. Rusia va livra României gaze la parametri normali. Nu au mai fost aplicate reducerile anunţate

Publicat: Sâmbătă, 13 Septembrie 2014 13:46 // Actualizat: Sâmbătă, 13 Septembrie 2014 14:59 // Sursa: romaniatv.net

Livrările de gaze din Federaţia Rusă către România au revenit, sâmbătă, la nivelul normal, însă Gazprom nu a confirmat faptul că săptămâna viitoare România va primi toată cantitatea de gaze de import, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. 

"În această dimineaţă (sâmbătă dimineaţă - n.r.), Departamentul pentru Energie a fost informat de conducerea Transgaz că societatea a primit o adresă de la dispecerul Gazprom din Sofia conform căreia astăzi (sâmbătă - n.r.) şi mâine (duminică - n.r.) livrările de gaze vor fi efectuate la parametri normali, fără a mai fi aplicate reducerile anunţate ieri (vineri - n.r.)", a precizat ministrul. 

Livrările de gaze din Rusia către România au fost reduse cu 5% FĂRĂ EXPLICAŢII VIDEO

Potrivit acestuia, nu au fost oferite prin această adresă informaţii privind motivul reducerii de 5% aplicate vineri şi nici confirmarea că săptămâna viitoare livrările de gaze se vor realiza conform graficului agreat. 

Importurile sunt momentan la un nivel extrem de redus, de circa 0,2 milioane de metri cubi pe zi, în timp ce producţia României de gaze este la un nivel aproape dublu faţă de consumul ţării (31 de milioane de metri cubi - producţia, 16 milioane de metri cubi - consumul). 

În plus, România are deja depozitate cu 700 de milioane de metri cubi mai multe gaze decât necesarul estimat de Autoritatea de Reglementare, de 1,8 miliarde de metri cubi, iar ciclul de înmagazinare este încă în derulare. 

Ministrul Delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a precizat vineri că livrările de gaze din Federaţia Rusă către România vor fi reduse cu 9% sâmbătă şi cu 5% duminică, după ce vineri România a primit cu 5% mai puţine gaze de import.

Nicolescu: Livările de gaze ruseşti către România se vor reduce sâmbătă cu 9% şi duminică cu 5% VIDEO

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
gaz gaze naturale Gazprom importuri de gaze producţie Transgaz
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 sep 18:10
...săptămâna viitoare România va primi toată cantitatea de gaze de import, a declarat ministrul delegat Citește mai departe…

...
13 sep 15:54
...ruseşti către România se vor reduce sâmbătă cu 9% şi duminică cu 5% VIDEO Source Article from http://www.romaniatv.net/transgaz-gazprom-va-livra-azi-si-maine-gaze-la-parametri-normali_170188.htmlVESTE BUNĂ. Rusia va livra României gaze la parametri normali. Nu au mai fost...
13 sep 15:05
...faptul că săptămâna viitoare România va primi toată cantitatea de gaze de import, a declarat ministrul delegat Citește mai departe…. Citeste toata stirea VESTE BUNĂ. Rusia va livra României gaze la parametri normali. Nu au mai fost aplicate reducerile...
13 sep 13:59
...de conducerea Transgaz ca societatea a primit o adresa de la dispeceratul Gazprom din Sofia conform careia astazi si maine livrarile …read more ...
1
EUR
4.8127
RON
28 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H