Transgaz vrea să facă în martie achiziţii de 76 milioane euro, mai mult decât în tot anul trecut

Transgaz Mediaş (TGN) vrea să facă în martie achiziţii de materiale de construcţii, autovehicule şi echipamente IT în valoare totală de 76,6 milioane euro (332,4 mil. lei), fără TVA, mai mult decât toate contractele atribuite prin licitaţie anul trecut de compania de stat.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 21:06
Transgaz vrea să facă în martie achiziţii de 76 milioane euro, mai mult decât în tot anul trecut

Anul trecut, Transgaz a încheiat 282 de contracte de achiziţii publice, a căror valoare a totală a fost 300,6 milioane lei.

Compania va organiza la începutul lunii martie 12 licitaţii deschise, fiecare procedură având un preţ minim de plecare de 15.000 de euro, potrivit datelor companiei.

Licitaţia cu valoarea cea mai mare, de 60 milioane de euro, vizează achiziţia de servicii pentru reabilitarea conductelor de transport al gazelor naturale.

Transgaz intenţinează să aloce până la 5 milioane de euro pentru lucrări hidrotehnice pe conductele de gaze, precum şi 3,2 milioane de euro pentru achiziţia de robineţi şi servicii de control al gazoductelor.

Compania este dispusă să cheltuiască 4,4 milioane de euro pentru modernizarea şi reabilitarea unor clădiri din patrimoniu, achiziţia de materiale, echipamente şi sevicii de întreţinere a instalaţiilor.

Pentru cumpărarea de echipamente, aplicaţii IT şi sotware Transgaz va organiza două licitaţii, cu o valoare cumulată de aproximativ 700.000 de euro.

Compania de stat va aloca 1,74 milioane de euro pentru acumpărarea de combustibili auto şi peste 600.000 de euro în vederea achiziţiei de autovehicule.

Compania Transgaz este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.