Transparenţă şi Digitalizare pentru parcările din Bucureşti

Bucureştiul se transformă pas cu pas în capitală SMART prin intermediul aplicaţiilor mobile. Acum, toţi bucureştenii pot verifica cu aplicaţia AmParcat, dacă plata parcării, făcută cu cash sau prin mijloace electronice, este înregistrată în sistemul informatic.

18 ian. 2021, 14:11
Transparenţă şi Digitalizare pentru parcările din Bucureşti

In felul acesta, oricine poate verifica dacă o maşină dintr-o parcare publică are plătită staţionarea sau dacă banii plătiţi sunt raportaţi instant de către agenţii din parcari.

Pentru a beneficia de aceasta functie, trebuie downloadata aplicatia AmParcat din Google Play sau AppStore si utilizata functia “ Verifica inregistrarea parcarii “ / “ Check the parking registration “ disponibila in meniul Utile / Tools. Aici puteti introduce numarul de inmatriculare si verifica daca pentru acesta, exista o parcare activa inregistrata in sistemul informatic. Raspunsul vine aproape instantaneu iar utilizarea functiei este intuitiva si clar explicata pentru orice utilizator.

AmParcat ofera mai multe functii destinate parcarii, soferilor si autoturismelor.
Din aceste functii enumeram: plata extrem de simpla si rapida a parcarii, extinderea automata a parcarii, parcare automata, istoric detaliat, factura fiscala, alertare pentru expirare RCA, Rovinieta, ITP, CASCO, Extinctor, Trusa Medicala, Carnet de conducere, puncte de penalizare cat si posibilitatea de a avea la indemana o copie digitala a RCA si a altor documente.

O functie extrem de utila pentru gasirea unui loc de parcare in Bucuresti si Oradea, este „Parcari in apropiere” care prin simpla apasare a unui buton iti prezinta parcarile din jurul tau si te ajuta sa initiezi traseul auto pana la acestea.

AmParcat se adreseaza si utilizatorilor reticenti la plata cu cardul bancar si ofera posibilitatea incarcarii contului pentru plata parcarii, printr-un simplu SMS sau cu cash la orice statie de plata SelfPay.

Momentan prin AmParcat se poate efectua plata parcarii in Bucuresti si Oradea urmand ca acest serviciu sa se extinda si pentru alte orase in cursul acestui an.

AmParcat are peste 120.000 utilizatori si pana acum se pastreaza in Top 3 aplicatii de profil la nivel regional in PlayStore , magazinul de aplicatii Android.