Transplant de organe în România, un nou caz scandalos. O pacientă de pe lista de aşteptare, invitată să vorbească despre noul rinichi

Publicat: Miercuri, 30 Noiembrie 2016 18:35 // Actualizat: Joi, 01 Decembrie 2016 10:19 // Sursa: romaniatv.net

O femeie care aşteaptă de 13 ani să primească un rinichi sănătos prin transplant a primit o invitaţie la Congresul Naţional al Pacienţilor Transplantaţi, să povestească cum se simte cu un rinichi nou.

Gabriela Popa, o asigurată din judeţul Vaslui care este trecută de 13 ani pe lista de aşteptare pentru un rinichi sănătos, a fost protagonista unei experienţe ciudate. În 2010 a primit o invitaţie la Congresul Naţional al Pacienţilor Transplantaţi, în calitate de beneficiar al unui transplant renal, cu toate că nu a făcut o astfel de operaţie.

Situaţia a fost făcută publică duminică, 27 noiembrie, de primarul comunei Şuletea, judeţul Vaslui, Ciprian Tamaş. Potrivit adevarul.ro, în contextul declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit cărora, în urma unui control la Agenţia Naţională de Transplant, a descoperit că nu există proceduri şi criterii clare de alocare a organelor către pacienţii care au nevoie de transplant, primarul din comuna vasluiană a relatat pe pagina personală de Facebook cazul unei asigurate din Şuletea care a trecut printr-o situaţie bizară.

Potrivit primarului, pacienta care face de mai mulţi ani dializă a primit invitaţie la Congresul Naţional al Transplantaţilor, „să povestească celor prezenţi cum se simte cu noul rinichi". Ciprian Tamaş mai notează pe Faceebok că după ce a aflat povestea asiguratei a făcut sesizare la Ministerul Sănătăţii.

„Vă daţi seama că cineva gen Arşinel sau Socaciu au furat locul acestei doamne şi au făcut transplantul pe actele dumneaei? Am trimis sesizare la Guvern, la Ministerul Sănătăţii, am vorbit şi cu Arafat, erau consternaţi şi miraţi! M-au rugat să nu mai fac valuri, că se va rezolva cât de curând! Ca atare, pacienta de la noi a fost chemată imediat la Cluj, unde i s-au mai recoltat o serie de analize!", a scris primarul Ciprian Tamaş pe pagina personală de Facebook.

Gabriela Popa se află din 2003 pe lista de aşteptare de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu: Îi rog pe cei de la ANT să explice care sunt criteriile de prioritizare în vederea transplantului de organe

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
femeie transplant rinichi transplant transplant organe transplant rinichi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H