Transport gratuit cu metroul şi cu trenul pe ruta Bucureşti – Otopeni pentru suporterii Euro 2020

Persoanele care deţin bilete valabile la Euro 2020, precum şi personalul acreditat UEFA vor beneficia de transport gratuit cu metroul şi cu trenul pe linia Bucureşti - Otopeni, atât în ziua meciurilor cât şi în ziua următoare partidelor de fotbal, potrivit unui Proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pe care l-a publicat Ministerul Transporturilor.

09 iun. 2021, 12:38
Transport gratuit cu metroul şi cu trenul pe ruta Bucureşti – Otopeni pentru suporterii Euro 2020

Suporterii, personalul acreditat UEFA şi jurnaliştii vor beneficia de transport rutier gratuit la suprafaţă cu STB-ul, dar şi cu metroul şi cu trenul pe linia Gara de Nord – Aeroport Otopeni.

„Se acordă gratuitate la transportul cu metroul, precum și pe linia de cale ferată București-Otopeni, pentru deținătorii de bilete la meciurile campionatului UEFA EURO 2020, valabile în ziua meciului până la ora 23:59 și în ziua următoare, precum și pentru personalul acreditat UEFA – voluntari și mass-media, pentru toată perioada desfășurării turneului UEFA EURO 2020, la București, respectiv în perioada 10-29 iunie 2021”, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pe care l-a publicat Ministerul Transporturilor.

Potrivit documentului, „eliberarea titlurilor de călătorie, prevăzute la art. 1, se va face pe baza biletului de acces la meciurile campionatului UEFA EURO 2020, respectiv pe baza legitimației oficiale pentru personalul acreditat UEFA – voluntari și mass-media”.

Citeşte şi: EURO 2020: Câți spectatori pot avea acces pe Arena Națională

„Decontarea gratuităților la transportul pe calea ferată și cu metroul, prevăzute la art. 1, se va face prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, cu încadrare în bugetul aprobat, de la capitolul 68.01 – «Asigurări și asistență socială», către operatorii de transport feroviar și cel de transport cu metroul, în baza deconturilor asumate pe propria răspundere, conform anexei, care face parte integrantă din prezenta ordonanță de urgență.

Operatorii de transport feroviar și operatorul de transport cu metroul vor transmite deconturile către Ministerul Transporturilor până la data de 25 iulie 2021 pentru titlurile de călătorie, emise în temeiul prevederilor prezentei ordonanțe de urgență.

Operatorii de transport feroviar și operatorul de transport cu metroul răspund de păstrarea deconturilor și a documentelor primare în baza cărora s-au întocmit deconturile, conform legii”, se mai arată în proiectul Ministerului Transporturilor.

 

EURO 2020. Ce meciuri se vor disputa în România

Anul acesta Arena Națională din București va găzdui patru meciuri:

  • Duminică, 13 iunie 2021 – Grupa C: Austria vs Macedonia de Nord (19:00, ora locală)
  • Joi, 17 iunie 2021 – Grupa C: Ucraina vs Macedonia de Nord (16:00, ora locală)
  • Luni, 21 iunie 2021 – Grupa C: Ucraina vs Austria (19:00, ora locală)
  • Luni, 28 iunie 2021 – Optime de finală: 1F vs 3A/B/C (22:00, ora locală)

Dacă participi la cel puțin unul dintre meciurile din București, descarcă aplicația oficială EURO 2020. Va fi partenerul tău de călătorie în timpul turneului, în toate cele 11 orașe-gazdă.

În aplicaţie vei avea un ghid detaliat al turneului, cu toate informațiile de care ai nevoie înainte de experiența EURO 2020, regulile și măsurile COVID-19, recomandări pentru călătorie și transport și, desigur, tot ce trebuie să știi despre Arena Națională din București.

De asemenea, poţi vedea care sunt rutele recomandate, ce mijloace de transport poți folosi și ce recomandări legate de mobilitate specifice EURO 2020 avem pentru București. De asemenea, poţi primi informații în timp real în zilele de meci și sfaturi zilnice cu privire la tot ce înseamnă EURO 2020.