Transportatorii din Bucureşti anunţă proteste şi vor da în judecată Primăria Capitalei

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din Români anunţă că va organiza acţiuni de protest în faţa Primăriei Capitalei.

22 iun. 2021, 11:31
Transportatorii din Bucureşti anunţă proteste şi vor da în judecată Primăria Capitalei

Transportatorii nu se vor opri la proteste, ci susţin într-un comunicat că vor acţiona în instanţă PMB şi Cosiliul General, pe care le acuză că favorizează în mod ilegal companiile de ride-sharing, care ar avea de până la 4 ori mai multe maşini decât firmele de taximetrie.

„În Capitală, taximetriştii sunt controlaţi şi, dacă nu au autorizaţiile avizate, sunt amendaţi şi li se ridică plăcuţele de înamatriculare, cu toate că am făcut demersuri, încă de la preluarea mandatului actualului Primar General, încercând să discutăm problemele din activitatea de taxi şi închiriere auto, precum şi problema transportului de persoane între Bucureşti şi Ilfov. Domnul Primar General nu a avut timp de noi, până astăzi.

Cele 5.000 de autorizaţii sunt în continuare ţinute la sertar, deşi, conform Legii 38/2003 ar fi trebuit scoase la atribuire imediat. Ceea ce face domnul Nicuşor Dan, de când a preluat mandatul de Primar General, demonstrează că are în plan distrugerea taximetriei, cu orice preţ, pentru a face mai mult loc pe piaţă firmelor de ride-sharing, încâlcând principiile Legii concurenţei”, a spus Mircea Manolache, vicepreşedintele COTAR.

Transportatorii mai spun că în Bucureşti există de peste patru ori mai multe maşini care circulă în regim de ride-sharing. Ei consideră că este foarte suspect.

„Faptul că singura atribuţie pe care nu a delegat-o dl. Primar General este autorizarea transportului de taxi, dar nici nu a avizat autorizaţiile, conform legii. Ne punem întrebări în legătură cu interesele Primarului General, după ce am văzut că de atât de mult timp nu semnează şi nu scoate la atribuire autorizaţiile ţinute la sertar, asumându-şi riscul de a plăti pentru încălcarea legii. Nu poate da vina pe greaua moştenire, pentru că are majoritate în Consiliul General – ceea ce este şi mai suspect, în legătură cu asocierea în vederea favorizării concurenţilor noştri din ride-sharing, care de fapt practica tot activitate de taxi”, scriu reprezentanţii COTAR într-un comunicat de presă.

Transportatorii îl cheamă pe Nicuşor Dan în instanţă: „Vom acţiona în instanţă PMB şi Consiliul General, pentru încălcarea prevederilor legale şi favorizarea concurenţei”

Transportatorii anunţă că vor da Primăria în judecată şi vor cere despăgubiri, potrivit Mediafax.

„Ne pregătim de proteste în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti, unde vom sta până se vor clarifica şi se vor rezolva toate aceste probleme. Vom acţiona şi în instanţă PMB şi Consiliul General, pentru încălcarea prevederilor legale şi favorizarea concurenţei, prin abuz în serviciu în formă continuată.

De asemenea, vom calcula prejudiciul cauzat firmele de taxi, în tot acest timp, prin neavizarea autorizaţiilor, urmând să cerem, în instanţă, plata acestuia. Vom depune plângere la Consiliul Concurenţei, la Parchetul General şi la DNA, pentru a se cerceta ce anume i-a determinat pe factorii de decizie din PMB să favorizeze firmele de ridesharing (transport alternativ), prin limitarea nelegală a autorizaţiilor pentru taxi”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Citeşte şi: Clotilde Armand încearcă să dreagă busuiocul după scandalul gunoaielor: Sectorul 1 este în proporţie 95% curat şi se lucrează să fie impecabil


loading...