Transportatorii, protest faţă de reimpozitarea diurnelor pe ultimii cinci ani. Sute de camioane au blocat şoselele din ţară

Transportatorii protestează vineri, blocând mai multe şosele din ţară. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că ANAF vrea să reimpoziteze diurnele pe ultimii cinci ani.

03 sept. 2021, 15:16
Transportatorii, protest faţă de reimpozitarea diurnelor pe ultimii cinci ani. Sute de camioane au blocat şoselele din ţară
Transportatorii, protest faţă de reimpozitarea diurnelor pe ultimii cinci ani. Sute de camioane au blocat şoselele din ţară

Transportatorii, protest faţă de reimpozitarea diurnelor pe ultimii cinci ani. Aproximativ 400 de camioane au blocat centura municipiului Arad (DN 7). Oamenii sunt nemulţumiţi de „tentativa Guvernului de a supra-impozita sectorul transporturilor din România”.

Transportatorii, protest faţă de reimpozitarea diurnelor pe ultimii cinci ani

Citeşte şi Protest anunţat de Corupția ucide pentru sâmbătă în Piața Victoriei. „Apărăm Justiţia, Cîţu, demisia!”

Cei care protestează faţă de reimpozitarea diurnelor pe ultimii cinci ani sunt şoferi ai firmelor de transport afiliate la APTE 2002 Arad (Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002). Organizaţia, cu sediul în Arad, este cea mai mare structură reprezentativă a transportatorilor de mărfuri din vestul ţării, având aproximativ 850 de firme de transport membre, cu peste 7.000 de camioane.

„Nemulţumirea noastră este că ANAF vrea să reimpoziteze diurnele pe ultimii cinci ani, ceva fără precedent în Europa. Suntem 40.000 de companii în România, cu 300.000 de locuri de muncă, cu 10% din PIB şi nimănui nu-i pasă că se distruge o economie. Supra-impozitarea vine ca o reinterpretare a legii, dar împinge spre faliment sectorul transporturilor rutiere din România”, a spus Adrian Pop, preşedintele APTE 2002 Arad, potrivit Agerpres.

De asemenea, reprezentanţii transportatorilor susţin statul român îi pun cu spatele la zid si că sunt împinşi spre faliment prin reinterpretarea diurnei ca venit salarial. Aceştia au mai precizat că prin plata retroactivă a acestor impozite „sub ameninţarea sechestrului” va avea loc „o naţionalizare a patrimoniului companiilor româneşti de transport”.

Protestatarii ameninţă cu proteste asemănătoare şi în Bucureşti. De asemenea, aceştia vor să discute cu ministrul Finanţelor şi preşedintele.

Un astfel de protest a fost organizat în Arad de APTE 2002 şi în 18 iunie, atunci fiind prezente în marş peste 300 de camioane.

Citeşte şi Profesorii ameninţă cu proteste înainte de începerea noului an şcolar: „Cu vorbe nu mai putem rezolva nimic”