Tranzacţii cu heroină, coordonate din închisoare. Două persoane au fost reţinute de DIICOT

Două persoane, între care o minoră, au fost reţinute de DIICOT pentru o tranzacţie din Turcia cu heroină în valoare de 80.000 de euro, coordonată de un deţinut, condamnat la 14 ani de închisoare pentru trafic cu droguri.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 16:02
Tranzacţii cu heroină, coordonate din închisoare. Două persoane au fost reţinute de DIICOT

Liderul grupării, inculpatul Ion Alexandru Adrian se află deţinut într-un penitenciar, unde execută o pedeapsă de 14 ani închisoare pentru trafic de droguri. Bărbatul coordona transportul drogurilor de mare risc pe ruta Turcia – Bulgaria – România.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Alexandru Adrian Ion, 37 de ani, Dănuţ Radu, 26 de ani şi inculpatei Mihaela F. de 17 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de mare risc – heroină„, informează, marţi, Biroul de presă al DIICOT.

Luni, inculpaţii Radu Dănuţ şi F. Mihaela au fost depistaţi, în flagrant delict, pe raza municipiului Bucureşti, având asupra lor cantitatea de 2 kilograme de heroină. Drogurile erau ambalate într-un colet şi au fost ridicate de inculpaţi dintr-un complex comercial din municipiul Bucureşti.

Inculpaţii intenţionau să distribuie heroina către consumatorii din Bucureşti. Valoarea de piaţă a drogurilor este de 80.000 de Euro.

Procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul DCCO.