Tranzitarea cu bacul la Bechet, restricţionată autovehiculelor de până la 3,5 tone. Nivelul Dunării a crescut

Autorităţile locale din Dolj au decis, joi, suspendarea tranzitării cu bacul peste Dunăre în punctul de trecere a frontierei Bechet din cauza creşterii nivelului fluviului şi a inundării căii de acces spre feribot.

22 mart. 2018, 16:07
Tranzitarea cu bacul la Bechet, restricţionată autovehiculelor de până la 3,5 tone. Nivelul Dunării a crescut

„Din cauza condiţiilor hidrologice (creşterea cotelor apelor fluviului Dunărea), autorităţile locale din judeţul Dolj (căpitănia Portului Bechet şi administratorul P.T.F.Bechet, de comun acord cu reprezentantul A.P.D.F. Giurgiu-Punct de lucru Bechet şi Biroul Vamal Bechet, cu aprobarea prefectului judeţului Dolj) au decis suspendarea tranzitării cu bacul peste Dunăre prin punctul de trecere a frontierei Bechet, pentru autovehiculele cu masa maximă autorizata de până la 3,5 tone”, a anunţat Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.

Potrivit sursei citate, măsura se va menţine până când condiţiile hidrologice vor permite îmbarcarea/debarcarea pe/de pe ferry-boat a mijloacelor de transport în siguranţă.

Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, în urma creşterii nivelului fluviului Dunărea în punctul de trecere frontieră Bechet, calea de acces spre feribot este inundată pe o lungime de 10 m, cu o lăţime de 30 m şi o înălţime a lamei de apă de 30 cm. Ca urmare a creşterii nivelului fluviului la SPET Bechet a fost inundată parcarea pentru autoturismele angajaţilor pe o lungime de 100 m.

Dunărea a depăşit cotele de inundaţii la Calafat (cu 35 cm), iar tendinţa este de creştere, şi la Bechet cu 65 cm, iar tendinţa este staţionară.