Trăsături specifice persoanelor puternice emoţional

Taria emotionala a fost, pana recent, asociata cu insensibilitatea. Pe de alta parte, manifestarile vadit emotionale au fost asociate cu slabiciunea de caracter. Intr-un final, oamenii au inceput sa inteleaga ca in judecarea celor doua feluri de abordari comportamentale nu trebuie sa lase loc nici pentru insensibilitate, nici pentru slabiciune de caracter, adevarul fiind undeva in zona de mijloc.

RomaniaTV.net
08 ian. 2016, 09:26
Trăsături specifice persoanelor puternice emoţional

Ce diferente exista intre o persoana puternica emotional si una mai fragila? Singura diferenta majora intre acestea consta in modul in care reactioneaza la situatiile problematice in carora sunt puse persoanele in cauza.

Intr-o societate in care avem de-a face cu incercari psihice si emotionale aproape la ordinea zilei, taria emotionala este din ce in ce mai apreciata. In continuare va prezentam cateva trasaturi specifice ale persoanelor puternice emotional!

1. Afiseaza mai multa pace interioare decat „putere”!

Persoanele cu adevarat puternice din punct de vedere emotional nu se falesc cu aceasta trasatura, ba mai mult, nici macar nu o constientizeaza. Insa, involuntar, afiseaza o mai mare pace interioara, o mai mare impacare cu sine indiferent de situatiile in care se afla sau de persoanele alaturi de care sunt. De altfel, nevoia de a afisa „putere” este asociata persoanelor care nu au suficienta incredere in fortele proprii.

2. Isi accepta propriile emotii, inclusiv durerea!

Multi oameni isi petrec viata fugind de propriile emotii, refugiindu-se in relatii, in goana dupa bani, dupa frumusete, dupa orice „lucru” care ii va face sa se simta superiori in societate. Pe de alta parte, oamenii cu adevarat puternici emotional sunt impacati cu propriile emotii, inclusiv cu suferintele prin care trec. Acestia detin control asupra propriilor emotii tocmai pentru ca le accepta si chiar si le manifesta. De altfel, prin tentativele noastre sustinute de a nega si a suprima emotiile negative pe care le avem reusim, intr-un final, sa ne pierdem controlul asupra propriei vieti.

Citeşte şi  Ce spune cafeaua preferată despre tine

3. Accepta ca nu pot gresi

O alta trasatura specifica persoanelor puternice emotional consta in capacitatea de a accepta faptul ca nu detin adevarul absolut, ca oricand pot gresi, ca nu sunt buricul pamantului, motiv pentru care nu sunt mereu interesanti in ochii celor din jurul lor. Ei accepta aceste lucruri fara niciun fel de frustrare.

4. Se concentreaza asupra solutiilor la probleme, nu asupra problemelor in sine

O persoana puternica emotional care da peste un obstacol masiv in drumul, analizeaza obstacolul si incearca sa gaseasca solutia ideala pentru a-l depasi si a-si continua drumul, spre deosebire care duce lipsa de tarie emotionala. Aceasta din urma se va opri in fata obstacolului paralizat, plin de frustrare, anxietate si panica.

Continuarea pe Lyla.ro