Traseele unor linii de transport public din București, modificate de evenimentele culturale care vor avea loc în Capitală în acest weekend

Mai multe evenimente culturale dedicate Zilelor Municipiului București vor modifica traseele liniilor 136, 223, 312 și N101, de vineri după-amiază, până luni dimineață.

21 sept. 2023, 20:50
Traseele unor linii de transport public din București, modificate de evenimentele culturale care vor avea loc în Capitală în acest weekend
Trasee modificate în București, din cauza unor evenimente culturale

Un comunicat al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI) anunță că în perioada 22 septembrie, începând cu ora 19:00 – 25 septembrie, până la ora 6,00, traficul rutier va fi restricţionat pe Splaiul Unirii, între Pod Timpuri Noi şi Str. Abatorului, pe sensul dinspre Pod Timpuri Noi către Şos. Mihai Bravu, pentru desfăşurarea evenimentului „Dâmboviţa Delivery”.

Astfel, Linia 223 va funcţiona pe traseul de actual pe sensul dinspre „Cartier Rezidenţial Splaiul Unirii” şi Pod Timpuri Noi, apoi pe un traseu modificat pe Calea Văcăreşti până la terminalul „Bd. Tineretului” (comun cu linia 133), cu întoarcere pe Şos. Mihai Bravu, Splaiul Unirii (malul drept), până la „Cartier Rezidenţial Splaiul Unirii”. Sensul opus nu va fi modificat, potrivit Agerpres.

Citește și: Fanii Coldplay sunt în extaz! După isteria creată de vânzarea biletelor, trupa a anunțat al doilea concert la București

Linia 312 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „Piaţa Unirii 1” şi Pod Timpuri Noi, apoi pe un traseu modificat pe sensul spre „Platforma Comercială Arcade Berceni”, pe Calea Văcăreşti, Piaţa Sudului, apoi traseul de bază. Sensul opus nu va fi modificat.

„Pentru desfăşurarea evenimentelor dedicate Zilelor Bucureştiului, iMapp Bucharest şi ‘ICelebrate My City’, în perioada 22.09.2023 (începând cu ora 17.00) – 25.09.2023 (până la ora 7.00), traficul rutier va fi restricţionat pe Bd. Unirii (pe ambele sensuri), între Bd. I. C. Brătianu şi Bd. Libertăţii, precum şi pe Bd. Libertăţii între Calea 13 Septembrie şi Bd. Naţiunile Unite. Din acest motiv, la dispoziţia Brigăzii Rutiere de Poliţie, liniile de transport public din zonă vor funcţiona pe trasee modificate”, se arată în comuncicatul TPBI.

Linia 136 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „CET Vest Militari” şi intersecţia Calea 13 Septembrie/Bd Libertăţii (Piaţa Francofoniei), apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe Bd. Libertăţii, cu întoarcere în rondul Piaţa Regina Maria.

Linia N101 va funcţiona, în nopţile de 22/23 septembrie, 23/24 septembrie şi 24/25 septembrie, pe traseul de bază între terminalul „Valea Oltului” şi intersecţia Calea 13 Septembrie/Bd. Libertăţii (Piaţa Francofoniei), apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe Bd Libertăţii, Bd Regina Maria, Piaţa Unirii, conform aceleiași surse.

Citește și: Moment istoric pentru infrastructura României. Odată cu inaugurarea tronsonului din autostrada Transilvaniei Barcău-Nuşfalău s-a depăşit borna de 1.000 de km de mare viteză daţi în folosinţă

Între 20 și 24 septembrie vor avea loc o serie de evenimente culturale cu acces gratuit la ARCUB – Hanul Gabroveni, în cadrul Piața Festivalului Internațional Geroge Enescu și în cadrul Străzi deschise – București, Promenadă urbană.

Concursul internațional iMapp Bucharest – Winners League se descrie ca fiind „cel mai mare eveniment de video mapping din lume și cel mai important proiect de New Media Art din România”, potrivit site-ului dedicat. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin CREART, pe 23 septembrie 2023, pe faţada Palatului Parlamentului.

Evenimentul „Dâmbovița Delivery 2023” este organizat de Nod Makerspace și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și are loc pe 23 și 24 septembrie. Evenimentul își propune să revitalizeze segmentul de râu și o parte din Splaiul Unirii, în zona Timpuri Noi – Mihai Bravu, potrivit Buletin de București.