Tratament CORONAVIRUS. Medic specialist în boli infecţioase: Acest medicament are efecte asupra COVID-19

Un medic specialist în boli infecţioase din Franţa spune că a găsit un remediu pentru coronavirus. Didier Raoult consideră că medicamentul clorochina, un antimalarian folosit de zeci de ani şi cunoscut de călători sub numele de Nivaquine, are efecte asupra COVID-19. 

23 mart. 2020, 14:46
Tratament CORONAVIRUS. Medic specialist în boli infecţioase: Acest medicament are efecte asupra COVID-19

Didier Raoult, directorul Institutului Spitalului Universitar pentru Infecţii Mediteraneene (Bouches-du-Rhône), infecţiolog, specialist în boli infecţioase tropicale emergente, spune că clorochina, un antimalarian folosit de zeci de ani şi cunoscut de călători sub numele de Nivaquine, are efecte asupra coronavirusului.

Medicul spune că după şase zile de la administrarea medicamentului la pacienţii cu Covid-19, doar 25% dintre aceştia mai purtau virusul, în timp ce 90% dintre cei care nu au primit acest tratament erau încă pozitivi.

Ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, a anunţat că acest tratament va fi testat „la o scară mai mare „.

Și preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut aprobarea folosirii acestui medicament în lupta împotriva noului tip de coronavirus.

„Hidroxiclorochină şi azitromicină (un antibiotic – n.r.), luate împreună, au o şansă reală de a deveni una dintre cele mai mari revoluţii din istoria medicinei”, a scris Trump pe Twitter, cerând ca acestea „să fie date în folosinţă imediat”.

Citeşte şi Se schimbă algoritmul de testare a populaţiei pentru coronavirus în România. Cine va face teste