Tratament minune împotriva COVID, autorizat în SUA. A intrat în studii clinice şi în România

Tratament minune împotriva COVID! Regeneron este un medicament aprobat în SUA, pe care l-a folosit și Donald Trump. Este vorba despre un tratament cu anticorpi monoclonali sintetici, care acționează direct asupra proteinei spike și astfel virusul nu mai pătrunde în celulă.

23 nov. 2020, 21:06
Tratament minune împotriva COVID, autorizat în SUA. A intrat în studii clinice şi în România

Tratament minune împotriva COVID! Tratamentul cu anticorpi pe care l-a urmat și Donald Trump a ajuns și la Iași. Trei pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au beneficiat de acest tratament care se află, momentan, în studiu clinic.

Tratament minune împotriva COVID

„Și la Iași am derulat studiul cu acel concentrat de anticorpi, care poartă denumirea de REGENERON. Regeneronul este o soluție care cuprinde anticorpi care îmbracă că o mănușă virusul respectiv și îl împiedică să se așeze pe celulă, la locul receptorilor, și deci să se multiplice”, a declarat Carmen Dorobăț, Manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, la Antena 3.

SUA au depăşit 12 milioane de infectări cu Covid. Noi restricţii de circulaţie, un tratament experimental cu anticorpi a fost autorizat de urgenţă

„Până în momentul de față am folosit în studiul clinic acest tratament la 3 pacienți. Ceea ce este bine e că Agenția Medicamentului din Statele Unite (FDA) a aprobat utilizarea sa, la tratamentul formelor ușoare și medii. Din declaraţiile pacienților a reieșit că nu au avut niciun fel de reacții adverse iar starea generală s-a îmbunătățit”, a mai precizat Carmen Dorobăț.

Este vorba despre tratamentul cu anticorpi monoclonali sintetici, care acționează direct asupra proteinei spike și astfel virusul nu mai pătrunde în celulă. Este tratamentul pe care l-a folosit și Donald Trump când a fost infectat cu SARS-CoV-2 și se pare că rezultatele au fost excelente. Medicii din România de la Institutul „Matei Balș” și cei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, au folosit acest medicament în teste, iar rezultatele au fost excepționale. Bolnavii s-au vindecat mult mai repede.

Diferența între tratamentul cu plasmă și cel cu Regeneron ar fi faptul că anticorpii monoclonali din Regeneron sunt sintetici, iar cei din plasmă sunt naturali. Se pare că acest lucru ar contribui la o vindecare mult mai rapidă în cazul pacienților care primesc Regeneron.