Tratament sau prevenție? Cum să îți îngrijești sănătatea în 2024. Locul magic aflat la numai câteva ore de Timișoara, unde îți vei găsi echilibrul între minte, corp și suflet

În ultimii ani oamenii au început să acorde o importanță majoră sănătății pentru că au înțeles cât este de neprețuită. Astfel, o întrebare care se află pe buzele tuturor este: Tratament sau prevenție? Pentru că noul an se apropie cu pași repezi noi ne-am gândit să îți oferim o idee despre cum poți să îți îngrijești sănătatea în 2024. Hotelurile din lanțul Adventor Hotels din Ungaria sunt locul perfect unde îți vei găsi echilibrul dintre minte, corp și suflet.

27 dec. 2023, 14:48

Tratament sau prevenție? Cum să îți îngrijești sănătatea în 2024. Cu toții am auzit zicala „Mai bine prevenție decât tratament”, însă foarte puțini sunt cei care se conformează și își duc traiul în funcție de ea.

Citește și Revelion la SPA în Ungaria la unele dintre cele mai de top hoteluri! Top trei locuri ideale unde îți poți petrece ultima noapte din an

Tratament sau prevenție? Cum să îți îngrijești sănătatea în 2024

Deseori, românii deplâng sistemul medical și faptul că prevenția în comparație cu tratamentul este subfinanțată. Mai mult, la finalul fiecărui an, din lista priorităților pentru anul următor a fiecăruia dintre noi nu lipsesc ideile precum “vreau să mănânc sănătos și să am o dietă echilibrată”, “să fac sport și să ajung într-o formă fizică bună”, “să am grijă de sănătatea mea, fizică, mentală și emoțională”, însă, odată cu sosirea noului an suntem prinși în iureșul vieții cotidiene și uităm de toate rezoluțiile pe care ni le-am propus.
Ce înseamnă tratament preventiv?

Tratamentul preventiv este un ansamblu de măsuri medico-sanitare care ne ajută să ne protejăm și să ne menținem starea noastră de bine
În timp ce factorii precum vârsta, sexul și istoricul familial pentru anumite boli sunt în afara controlului nostru, sunt mai mulți factori de risc importanți pe care îi putem preveni prin efectuarea testelor de screening, vaccinările și obiceiurile de viață sănătoase.

Micile schimbări ale obiceiurilor noastre din viața de zi cu zi ne pot ajuta să rămânem activi și independenți, chiar dacă am înaintat în vârstă. Mișcarea zilnică, o dietă echilibrată cu un aport mare de vitamine și minerale din fructe și legume, limitarea consumului de alcool și a exceselor de sare, zahăr și grăsimi, controale periodice de sănătate fac adevărate minuni pentru corpul nostru.

De aceea, prevenția și un stil de viață sănătos, abordarea holistică a îngrijirii sunt extrem de importante asta dacă vrem să ne bucurăm de o minte sănătoasă într-un corp sănătos pe termen lung.

Acest lucru este valabil și în cazul vacanțelor și călătoriilor pe care alegem să le facem. Astfel, în 2024 îți recomandăm ca toate călătoriile tale să devină călătorii de wellness, în care starea de wellbeing să fie obiectivul principal, și nu consumarea compulsivă de lucruri “de văzut și de făcut”, shopping excesiv sau alte obiective de marcat pe lista de “to do”.

Locul unde îți vei găsi echilibrul între minte, corp și suflet

Te întrebi unde îți poți echilibra și acorda mai multă atenție stării de bine în 2024? Ei bine, noi am descoperit trei hoteluri absolut fabuloase, parte din lanțul Adventor Hotels din Ungaria, unde conceptul de lifestyle și sănătate, precum și cel de includere a unor practici și tratamente ce țin de wellness și prevenție, sunt la loc de cinste.

Greenfield Hotel Golf & Spa Superior

Unul dintre locurile inedite, perfecte pentru relaxare și prevenție este Greenfield Hotel Golf & Spa Superior, o stațiune balneară atipică pentru că este atât de wellness, cât și golf.

Situat la 200 de kilometri de Budapesta, în Bükfürdő, inima regiunii termale din vestul Ungariei, renumită pentru izvoarele sale curative, hotelul Greenfield a trecut în ultimii ani prin mai multe renovări, căpătând un aspect cu totul și cu totul deosebit.

Înconjurat de 100 de hectare de terenuri de golf, hotelul o capacitate de 207 camere moderne care răspund nevoilor tuturor categoriilor de turiști.

Trebuie să menționăm faptul că centrul de spa și wellness le pune la dispoziția oaspeților aflați în căutarea relaxării numeroase tratamente de spa, dar și de răsfăț.

Centrul de spa și wellness din cadrul Greenfield Hotel Golf & Spa Superior cu o suprafață totală de 3.500 de metri pătrați de zonă proprie de wellness şi saună are printre altele două piscine interioare, o piscină pentru copii cu tobogan, două piscine cu apă termală o piscină exterioară, două saune finlandeze precum și o cameră cu sare.

Din primăvara anului trecut, reprezentanții hotelului le-au pus la dispoziția turiștilor Wellness exclusiv Spa&Harmony care include saună luminoasă, infra sauna, saună cu sare pentru terapie cu piatră, fântână de gheaţă, cameră cu sare, baie de aburi, cinema spa, cameră de soare, jacuzzi.

Apa termală de la Greenfield izvorăște de la o adâncime de 718 metri și are o temperatură de 38,5 grade Celsius. Deoarece conține sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor și hidrogen-carbonat apa de la Greenfield este potrivită pentru tulburări locomotorii, afecțiuni neurologice, pentru tratamente post traumatice, dar și pentru băi de relaxare musculară.

De asemenea, Greenfield Hotel Golf & Spa Superior îi așteaptă pe pasionații de golf să descopere noul centru de divertisment Chill&Fun care le va oferi o experiență unică, în orice sezon. Pe lângă golf, turiștii au posibilitatea ca în acest centru de divertisment să joace bowling, darts dau să facă pur și simplu, sport.

După spa și sport, trebuie neapărat să treci să încerci mâncărurile și băuturile celor de la Greenfield pentru că sunt absolut delicioase. De la preparate tradiționale maghiare și până la cele mai sofisticate delicatese internaționale, restaurantele și terasele Greenfield Hotel Golf & Spa Superior îți vor transforma masa în cea mai fabuloasă experiență gastronomică pe care ai avut-o vreodată.

Hotelul Sirius

Un alt loc absolut superb și relaxant este hotelul Sirius, situat în regiunea West-Balaton, în Keszthely, pe malul lacului Balaton, la 190 de kilometri de Budapesta.

Acest hotel are o arhitectură deosebită ce îți va da o stare de liniște încă din momentul în care o să pășești în curtea sa. Cu o capacitate de cazare de 128 de camere, hotelul deține un centru spa ce are șapte piscine diferite, dar și zece saune în care vei beneficia de experiențe cu totul și cu totul inedite.

Pe lângă piscină și saună în centrul spa al hotelului Sirius poți să te bucuri de o varietate largă de tratamente speciale de răsfăț sau de înfrumusețare premium.

Totodată, nu trebuie ratat restaurantul SunRise care pe lângă experiența gastronomică uluitoare îți va oferi și o panoramă uluitoare care îi va conferi mesei tale de sărbători un aer de poveste.

Dacă ai copii mici nu trebuie să îți faci griji că se vor plictisi, deoarece hotelul Sirius deține și o sală de joacă pentru cei mici, dar și una de distracții pentru întreaga familie.

Hotelul Fagus Sopron Conference & Spa

Hotelul Fagus Sopron Conference & Spa care este situat chiar la de-a lungul graniței cu Austria, la doar 1 oră de mers cu mașina de Viena, în Sopron, un loc cu o bogată valoare istorică aflat în inima zonei Lővérek.

În urmă cu câțiva ani, Fagus Sopron Conference & Spa a trecut prin ample procese de renovare, iar în vara anului 2022 și-a redeschis porțile cu o fațadă complet nouă ce se potrivește de minune cu peisajul superb de care este înconjurat.

Fagus Sopron Conference & Spa este un hotel foarte modern care are o capacitate de cazare de 144 de camere elegante și extrem de relaxante.
Atunci când pășești pe poarta hotelului intri într-o lume exclusiv a spa-ului de înaltă calitate, unică în zonă. La centrul spa al hotelului Fagus te poți bucura de piscină pentru adulți, piscină pentru copii, locuri de aventură, dar și foarte multe saune. În plus, poți să optezi și pentru tratamentele de răsfăț și de înfrumusețare care sunt de cea mai înaltă calitate.

Cât despre gastronomie, hotelul Fagus Sopron Conference & Spa este un loc al experiențelor culinare pe care nu ar trebui să le ratezi.

Articol susținut de Adventor Hotels.

Citește și Târgul de Crăciun de la Viena a fost detronat! 350.000 de oameni au oferit coroana Europei târgului de la Budapesta