Tratamente alternative pentru DEPRESIE

Daca preferi terapiile naturale, atunci se poate sa te afli in cautarea unor cai de atac pentru depresie. Desi nu exista dovezi concludente ca remediile facute acasa sunt eficiente pentru depresia moderata sau severa, aceste abordari pot ajuta formele mai usoare de depresie. Cu toate acestea, pentru unele persoane, terapiile alternative dau rezultate.

23 ian. 2015, 07:44
Tratamente alternative pentru DEPRESIE

Atunci cand suferi de depresie si ai in vedere sa folosesti tratamentele complementare, este important sa cunosti care sunt acestea si sa soliciti sfatul medicului.

Ce este o terapie alternativa

Un tratament medical care nu este clasificat ca practica medicala standard si care cuprinde o varietate de abordari, inclusiv dieta si exercitiul fizic pentru controlarea stilului de viata, se incadreaza in categoria medicinei complementare si alternative. Exemplele cuprind urmatoarele terapii alternative: acupunctura, aromaterapia, tratamentul chiropractic, suplimentele alimentare, hipnoza, terapia prin masaj, meditatie si relaxare, yoga, terapia prin imagini si lumina si asa mai departe.

CITESTE SI: S-a retras şi a urmat tratament cu antidepresive. Transformare incredibilă

Ce suplimente din plante pot ajuta in cazul depresiei

Exista o mare varietate de suplimente pe baza de plante care pot trata multe boli. In cazul depresiei, sunatoarea este un supliment foarte folosit in medicina alternativa. Sunatoarea a fost folosita in scopuri medicinale de mii de ani, dar rezultatele studiilor de specialitate au fost mixte. Se pare ca functioneaza cel mai bine pentru depresie usoara pana la depresie moderata, dar nu in cazul formelor mai severe.

Folosirea unui supliment pe baza de plante necesita prudenta si se realizeaza numai dupa consultarea medicului. Acest lucru se datoreaza faptului ca suplimentele ar putea interactiona cu alte medicamente (anti-depresive) pe care le iei, si ar putea fi periculos pentru persoanele ce sufera de alte afectiuni. Doctorul tau te poate ajuta sa determini
riscurile si potentialele beneficii si in acest fel, poti lua o decizie informata.

Citeste mai mult pe curademiere.ro