Tratamente naturiste care te pun pe picioare după boală

În perioada de convalescență, în care te refaci după o boală grea, ceaiurile și sucurile te ajută să-ți revii mai repede și sporesc capacitatea de apărare a organismului.

RomaniaTV.net
10 oct. 2016, 09:28
Tratamente naturiste care te pun pe picioare după boală

Sfecla roşie

Datorită faptului că te remineralizează, sucul de sfeclă tonifică organismul, îți crește apetitul şi te ajută să te vindeci mai repede după gripe, răceli, perioade stresante. Pentru a obține sucul,tTaie cubulețe o sfeclă roșie și trece-o printr-un storcător. Bea sucul în decurs de o jumătate de oră de la preparare. Ideal ar fi să bei câte o jumătate de pahar dimineaţa și la prânz, înainte de masă, pe o perioadă de o lună. Remediul e indicat și în boli de inimă și hepatice.

Pelinul

Infuzia și pulberea de pelin sunt recomante în convalescență, în astenie, boli de stomac sau de ficat, pentru combatarea durerilor de cap. Pulberea de pelin elimină slăbiciunea şi senzaţia de vertij apărute după o perioadă lungă de odihnă la pat. Ia o jumătate de linguriţă de pulbere înaintea meselor principale. Urmează cura 7 zile la rând. Dacă nu suporți gustul amar al acestui leac, după ce-l iei, bea ceai de muşeţel cu miere.

Citeşte şi  Semne că ai hernie de disc

Lămâia

Ca să-ți revii după boală ai nevoie de vitamina C, de protein, fier, calciu, potasiu. Lămâia le conține și-ți ajută corpul să se revigoreze dacă ai avut bronșită, anemie, astenie, hepatită sau dacă suferi de diabet, astm, boli de inimă, artrită. Urmează o cură cu zeamă de lămâie timp de o lună. Bea în prima zi zeama unei lămâi, apoi, în fiecare zi până ajungi la a 15-a, crește cantitatea de zeamă, adăugând sucul de la o jumătate de lămâie. Scade apoi treptat cantitatea până ajungi să bei zeama unei lămâi în ultima zi de cură.

Măceşele

Vitamina C îți poți lua și din măceșe care cresc imunitatea în convalescenţă. Dacă te lupți cu afecțiuni respiratorii, pregătește-ți decoct de măceşe dintr-o linguriţă de măceşe și 250 ml de apă. După ce dă în clocot, mai lași pe foc 5 minute. Strecoară și bea decoctul răcit. Ai nevoie de 2-3 căni pe zi, mai ales dacă vrei să scapi de tuse și să combați anemia. Este un leac bun și în perioada de refacere după o enterocolită sau dacă ai o circulație periferică deficitară.

Află în ce constă recuperarea după o operație de hernie de disc