Tratamentul care reface inima, descoperit de un medic român VIDEO

Bolnavii care au suferit un infarct pot spera la o viaţă normală. Celulele stem proprii ar putea fi folosite în viitor pentru refacerea inimii. Primii pacienţi au beneficiat deja de tratament. Metoda ar putea fi îmbunătăţită cu ajutorul telocitelor, descoperite de un medic român. Statul nu alocă însă fonduri pentru cercetări.

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 21:00
Tratamentul care reface inima, descoperit de un medic român VIDEO

Primii cinci pacienţi din România au fost trataţi cu ajutorul celulor stem la Spitalul Floreasca din Capitală. Celulele au fost introduse în inimă, iar ţesutul afectat de infarct a început să se refacă. Tratamentul costă însă câteva mii de euro pentru un singur bolnav, bani pe care statul nu îi dă.

Un rol important în tratamentul cardiacilor ar putea juca şi telocitele, descoperite chiar de către un român. Cercetările în acest moment se fac în ţări precum China sau SUA pentru că statul român nu alocă fonduri. Profesorul Laurenţiu Popescu, părintele telocitelor, a primit vineri echivalentul premiului Nobelul în cardiologie.

Tratamentul combinat celule stem cu telocite e una dintre soluţiile de viitor în refacerea muşchiului în cazul infarctului miocardic. Noi continuăm cercetări. În legătură cu statul nu stăm cu mâna întinsă. Noi am început pe cont propriu„, a declarat Laurenţiu Popescu.

Oamenii de ştiinţă spun că mai avem de aşteptat câţiva ani pentru a beneficia de tratament.

În România, 40 de persoane mor zilnic din cauza unui infarctului miocardic.