Tratamentul experimental cu care Donald Trump s-a vindecat de Covid, importat în Europa. Germania e prima ţară din UE care îl foloseşte

Germania va deveni prima ţară din Uniunea Europeană care va folosi tratamentul experimental pe bază de anticorpi administrat fostului preşedinte american Donald Trump împotriva COVID-19.

26 ian. 2021, 13:29
Tratamentul experimental cu care Donald Trump s-a vindecat de Covid, importat în Europa. Germania e prima ţară din UE care îl foloseşte

Anunţul achiziţionării tratamentului experimental a fost anunţat de ministrul Sănătăţii de la Berlin, Jens Spahn, care spune că el va fi introdus încă de săptămâna aceasta în spitale. „Guvernul a cumpărat 200.000 de doze pentru suma de 400 de milioane de euro”, ceea ce reprezintă 2.000 de euro pe doză, a declarat Jens Spahn, citat de Deutsche Welle. Este tratamentul despre care se spune că l-a vindecat de Covid pe Donald Trump.

Acest cocktail de anticorpi „monoclonali” va fi utilizat în spitalele universitare, iar demnitarul a subliniat că Germania este „prima ţară din UE” care foloseşte acest tratament în lupta împotriva pandemiei.

Jens Spahn nu a precizat numele producătorului care va furniza medicamentul, însă a confirmat că este vorba despre acelaşi tratament care i-a fost administrat lui Donald Trump la începutul lunii octombrie. Aceşti anticorpi de sinteză „funcţionează ca o vaccinare pasivă. Administrarea acestor anticorpi în timpul etapelor iniţiale ale infectării poate ajuta pacienţii cu risc crescut să evite o evoluţie mai gravă a bolii”, a mai spus ministrul german.

Citeşte şi Cât costă un tratament pentru o formă uşoară de Covid-19. Poate ajunge la o sumă uriaşă

Donald Trump a primit tratamentul dezvoltat de laboratorul american Regeneron, o combinaţie de doi anticorpi cunoscută sub numele de REGN-COV2, chiar înainte de a fi autorizat la sfârşitul lunii noiembrie de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA). Fostul preşedinte a afirmat că acest tratament l-a „vindecat”. Compania americană Eli Lilly a dezvoltat un tratament similar, autorizat pe 9 noiembrie.

Importul acestui tratament experimental vine într-un context în care şeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, Helge Braun, spune că mutația britanică a coronavirusului va deveni tulpina dominantă a virusului în Germania. „Ne confruntăm deja cu această variantă în mai multe spitale. Asta înseamnă că a sosit în ţara noastră şi, la un moment dat – aşa cum s-a întâmplat în alte ţări -, va prelua controlul şi va cauza probleme”, a spus Braun.

Citeşte şi Tratament revoluţionar pentru pacienții cu Covid-19 la Timişoara. Rezultatele sunt excepționale!

Totodată, guvernul german a înăsprit duminică condițiile de călătorie în afara țării și de intrare în Germania, ca parte a măsurilor de limitare a extinderii pandemiei de coronavirus. Cei care vin în Germania în prezent din 30 de țări cu rate deosebit de ridicate de infecții sau în care există variante considerate mai periculoase ale coronavirusului trebuie să prezinte înainte de a intra pe teritoriul Republicii Federale un test negativ.